AlltomBostad
 

Lisa Bengtsson lanserar nytt mönster

Lisa Bengtsson lanserar nytt mönster

Formgivaren och mönsterdesignern Lisa Bengtsson hittade ett gammalt foto av en tax på ett loppis och utifrån det har hon skapat sitt nya mönster Tillsammans.

- Jag tycker att taxar är karaktäristiska och det är roligt med djur, jag gillar den grejen.
Taxen Sixten finns tillsammans med hans släktingar Barbro, Hugo, Betty och Ulrika Elenora på tapeter, tyger , kuddar, vykort och affisher.
- Det finns tolv olika karaktärer, de är lika men ändå olika. Jag fick idén när jag tittade på mina tvillingar. De är lika men ändå så olika, de är födda samma dag från samma mage. Jag ville skapa ett slags släktträd, men med den här taxen. Alla karaktärer har namn, Sixten är den med hatten, Barbro är den med leopardcapen och Hugo är den med flugan.

Tapeten finns i tre färgställningar; blå, guld eller rosa. Tyget finns på metervara och till Formexmässan kommer det att finnas sängkläder till barn, haklappar och väskor. Kuddarna finns i olika storlekar och med olika former av mönstret Tillsammans.
- Nu finns det kuddar i tre storlekar, 70x70, 48x48 och 30x40 och affisherna finns i två storlekar. De mindre i A4 format kan användas som vykort.
På vykorten och affisherna är taxarnas porträtt tryckta i svart på vit bakgrund.
-Jag har även gjort affisher tillsammans med Rädda barnen som enbart säljs i deras webshop.
Illustrationerna för Rädda barnen består av sex olika taxar från världens alla hörn, de har huvudbonader och frisyrer som symboliserar olika nationaliteter.

Text och foto: Annika Rådlund

Studio Lisa Bengtsson
Mairo
Rädda Barnen

 

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår