Mixa och matcha i badrummet

Mixa och matcha i badrummet

Badrummets stämning och karaktär avgörs till stor del av valet av färg. Det är inte bara genom färgen på väggarna utan även på möblerna, som kan ge rummet ett helt annat uttryck. Fler och fler badrumstillverkare erbjuder till exempel möjligheten att mixa och matcha olika lådfronter.

När du planerar att inreda badrummet är det viktigt att fundera på vilken känsla du vill ha när du kliver in i rummet. Mörka färger på sidoväggarna gör att rummet upplevs smalare, ett mörkt golv eller tak gör att rummet känns lägre, och en mörkare fondvägg gör att rummet känns kortare. Mönster som kontrast till det enfärgade kan göra att rummet får ett mycket starkare och ett mer spännande uttryck. 

Ett vitt badrum kan kännas harmoniskt och vilsamt men även färglöst och kallt. Med en färg på lådfronterna eller på textilier kan man addera värme och färg och dessutom är det lätt att variera. Om väggarna eller golvet har en färg som upplevs som kall (till exempel svart eller grått) så går det att addera värme med exempelvis låd- och skåpfronter i trä.

- En trend är ju att vi i allt större utsträckning vill bestämma själva hur vi vill ha det. Inte bara färg på kakel utan se hela rummet som en helhet, säger Niklas Hult, VD på Duobad.

- Jag har jobbat länge med badrum och vet att kunderna är lite trötta på standardinredningar. Med Swoon kan alla skapa en egen, personlig stil i badrummet, precis som i resten av hemmet. Vi vill förvandla badrum till finrum, säger Lars Tobiasson, VD för Swoon.

Text: Annika Rådlund Källa färgsättning: Badrumsgruppen
Foto: Duobad, Vedum, Hafa och Swoon.

Måttbeställda badrumsmöbler. Swoon Side Tvättställskåp, bredd 1010 mm, i en rabarberrosa kulör, och med ett mycket tunt möbeltvättställ i blankt hårt sanitetsporslin. Matchande benstativ och tvättställsblandare i vitt. Knoppar i kork. Allt från Swoon, Styling av Lotta Agaton. Foto: Kristofer Johnsson

Mix & Match från Duobad ger kunderna möjlighet att både mixa färger, lådalternativ, handfat och inredning.

Hafa Life är också en badrumsserie med variation. Therese Samuelsson har designat alternativa lådfronter, så att du lätt förnyar möbeln enligt personlig stil och kreativa idéer. Hafa Life finns i tre bredder, med spegel eller spegelskåp. Det går att välja mellan tio olika lådfronter. I vår lanseras två nya färger, Rustik som hare en härlig träkänsla samt en turksgrön om du vill ha lite mer färg i ditt badrum. Och vill du sedan förnya dig igen - då köper du en ny lådfront och byter enkelt till en annan färg.

Grått med gul som accentfärg eller vitt med trärena ytor?

Art tvättställspaket med underskåp  ivitt och lådfronter betonggrått och tvättställ med Top Solid-yta. Art spegelskåp med LED-belysning och dimmer. Art högskåp i vitt med lucka betonggrå. Allt från Vedum.

Art tvättställspaket med underskåp i vitt, lådfronter ask och tvättställ med Top Solid-yta. Art spegel med LED-belysning och dimmer. Art halvhögt skåp i vitt med lucka ask. Allt från Vedum.

 

DuoBad
Hafa
Swoon
V
edum
F
ler tips om färgsättning hos Badrumsgruppen

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Fler nyheter från

Visa mer Visa mindre

Related articles in Badrum

Visa alla
Att bygga pool på hösten

Att bygga pool på hösten

Remaljering av badrum

Remaljering av badrum

LIVING by SMEDBO

LIVING by SMEDBO

8 saker du måste tänka på när du köper badkar

8 saker du måste tänka på när du köper badkar

Satsade på att bygga ett nytt hus

Satsade på att bygga ett nytt hus

Visa alla