Modelejon designar granar

Modelejon designar granar

Nu stundar julen och återigen har Hotel Birger Jarl i Stockholm samlat tio kända personer som har fått skapa varsin gran. I år har alla en anknytning till modeindustrin och alla har fått fria händer att skapa sin egen gran och ge uttryck för julen och den egna designen på sitt sätt.

Årets julgransutställning har precis öppnat och pågår i hotellets lobby ända fram till jul och ingen av granarna är den andra lik. Både form och färg skiljer sig åt och de är dekorerade med allt från guld, kedjor och spindlar till sameslöjd.

Bloggaren och moderedaktören Petra Tungården på tidningen Metro har skapat en gran av träklossar staplade på varandra med levande ljus och den passar lika bra inne som ute.

Designduon Altewaisaome från Malmö har täckt en gran med Post-it lappar med påminnelser av allt som måste göras innan jul. Skapelsen har fått det passande namnet "Stress".
- Julen är en väldigt stressig period för de flesta och för oss en av de mest stressiga perioderna. Därför vill vi pryda vår gran med tillbehören som hjälper oss hålla huvudet på skaft.

'Designern Saman Amel ville skapa en kreation som ska efterlikna en klänning och därför har den vänts upp och ner.
- Den är lite grann hur jag vill vara som designer, skapa saker som är oväntade.
Pyntet sitter inuti granen och ljusslingan ligger och glimmar under.

Precis vid entrédörren står The Creepy Tree som har stora guldspindlar med bling-bling på ryggen och guldfärgade kedjor. På toppen sitter en korp som kommer att titta ut över besökarna fram till 20 december.

Text: Annika Rådlund Foto: Annika Rådlund och Karina Ljungdahl

Årets julgransdesigner på Hotel Birgerl Jarls årliga utställning är; Maria Nilsdotter, Rasmus Wingårdh, Lisa Wikander för Mes Dames , Matilda Wendelboe, Fadi el Khoury, ALTEWAISAOME, Petra Tungården , Denim Demon, Saman Amel och Malinda Damgaard.

Smyckesdesignern Maria Nilsdotters  gran “The Creepy tree” har en korp som övervakar julruschen och guldfärgade kedjor och spindlar. Idén är hämtad från hennes smycken.

Designern Lisa Wikander har klätt sin gran med ljusa damhandskar från sin samling samt nya loppisfynd. Granen har hon gett namnet Mes Dames, efter hennes företag.

Skönhetsredaktören Petra Tungårdens gran "Uteliv" passar lika bra ute som inne.

Designern Saman Amel  har applicerat sitt arbete på granen “När tradition blir innovation”, där han har vänt upp ocn ded på granen och lagt beslysningen under. Modeskaparen och formgivaren Rasmus Wingårdh med sin skapelse “50 Shades of Gran” - A merry very bound X-mas

Oskar driver tillsammans med sina bröder och pappa företaget Denim Demon Jeans varje plagg designas med koppling till det samiska kulturarvet. Deras gran “Sápmi - en hyllning till hantverket” har utsmyckningar av skinn, horn och trä. På toppen sitter ett renhorn.

Malinda Damgaard är modist och hennes hattar har burits av Kronprinsessan Victoria, Prinsessan Madeleine, Lady Gaga, Grace Jones, Lars Wallin med flera. Hon har designat en  jättehattgran “Mad hatter” i svart med rosa och vita rosor, rosetter och små smällkarameller i blommigt papper.

 

De originellt designade julgranarna finns att skåda i lobbyn på Hotel Birger Jarl mellan den 30 november och 20 december - 2012.

Hotel Birger Jarl

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Related articles in Inredning

Visa alla
DalaFloda, äkta trägolv

DalaFloda, äkta trägolv

Specialdesignade diskbänkar

Specialdesignade diskbänkar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Årets badrumstrend

Årets badrumstrend

I väntan på våren - plantera i kruka

I väntan på våren - plantera i kruka

Visa alla