AlltomBostad
 

Naturmaterial på möbelmässan

Naturmaterial på möbelmässan

Trendexperten Jan Rundgren, som ligger bakom trendutställningen på Stockholm Furniture Fair, har aldrig sett så mycket naturmaterial som på årets mässa. Bland utställarna hittade vi mycket ljust, lätt laserat trä, vintagekänsla och flätade material.

Natural elements var en av årets trendriktningar på Stockholm Furniture Fair den 4-8 februari. Jan Rundgren, designer och trendexpert, hade plockat in mycket naturmaterial i trendutställningen i C-hallen.
- Jag har valt ut möbler i skinn, trä och flätade korgar. Det kommer också mycket brunt och naturtryck, berättar Jan Rundgren.

I en monter fanns bland annat sittpuffar med björkmotiv och andra naturtryck och i en annan fanns en fåtöljliknande sittpuff med ett naturtroget stickat tryck. Många utställare visade smäckra trästolar men också grövre trämöbler med vintagekänsla och naturligt grått trä.
- Vi ser mycket retro och klassiska möbler i ny, modern tolkning. Gärna i starka färger. Annars är pasteller väldigt stort i år och rosa, som blev årets färg, ser vi mycket av på mässan, säger Jan Rundgren.

Också blått kommer starkt, enligt Jan Rundgren, som kallar en trendriktning för Aqua marin med mycket blå och gröna nyanser tillsammans med korallrött.
- Det kommer mycket trasmattor, främst i vitt och bått eller vitt och rött. Bland trädgårdsmöblerna är det mycket starka färger, men även pastell, avslutar han.

Text och foto: Jenny Marcuson

Mycket material och färger från naturen bland årets inredningstrender.

Också blått kommer starkt, enligt Jan Rundgren, tillsammans med gröna nyanser och korallrött.

Klassiska trämöbler och stickat tryck hos Ygg & Lyng.

' Smutsiga pasteller och flätade material hos Cane-line.

Cane-Lane
Stockholm Furniture Fair
Ygg & Lyng

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår