Påskfint med blommor

Påskfint med blommor

Med blommor och små vaser, fat, brickor, kannor och annat smått och gott som du säkert redan har hemma, så går det att skapa härliga påskarrangemang. Här har Blomsterfrämjandet delat med sig av några av sina tips för en härlig påskstämning.

Amplar
Amplar är trendigare än någonsin. De passar bra att använda både i mindre fönster och i utrymmen med stora glaspartier samt ute på täppan, balkongen eller i uterummet. Ett annorlunda sätt att lyfta penséerna är att plantera dem i ampel, det är också fint för att bättre kunna se de söta små blommorna. Lite mer rustikt och romantiskt blir det med en korg i ett äppelträd fylld med härdiga vårblommor som gyllenlack, alunrot och prydnadsgräs.

Penseer i ampel. Foto: Blomsterfrämjandet/Alexander Mahmoud

Påskens karaktärsväxt
Minipåsklilja eller Narcissus 'Tête à Tête' som dess vetenskapliga namn lyder är en av påskens absoluta karaktärsväxter. Underbara gyllengula klockor ger en påskkänsla som är svår att överträffa. Minipåskliljor är lökväxter och trivs bäst i svala temperaturer. Vill du ta in påskliljorna går det utmärkt men de blommar kortare tid. Ett bra alternativ är att använda dem inne under påskhelgen och sedan plantera ut dem.

Narcissus 'Tête à Tête' på kakfatet.

Vårplantering på trappen
Påsken bjuder ofta på fina möjligheter att njuta kaffetåren utomhus så glöm inte att fixa en liten vårplantering på trappen, vid söderväggen eller på balkongen.

Tête-à-tête i balkonglådan.

Flera tillsammans
Skapa ett raffinerat arrangemang genom att använda flera vaser eller krukor tillsammans – enkelt och effektfullt. Gruppera växterna på en bricka, i mitten av middagsbordet eller på fönsterbrädan. Blanda gärna både material och växter för maffig effekt men låt något element utgöra den röda tråden så att det inte blir allt för rörigt

Bricka med tulpaner, pärlhyacint och hyacinter.

Frossa i tulpaner
Svenskarnas mest älskade snittblomma är utan tvekan tulpanen och påsken är ett ypperligt tillfälle att skapa med dessa favoriter. Nu är utbudet av både färger och sorter stort. Gula tulpaner ensamma eller tillsammans med orange, lila och vita toner ger en härlig energikick. Tulpaner är också fina att blanda med kvistar från naturen, till exempel gulblommig forsythia eller körsbärskornell, romantiska rosa körsbär eller behagligt ljusgrönt björkris.

Påskbuketterna passar lika bra i vas som i en kanna.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Blomsterfrämjandet
Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Related articles in Inredning

Visa alla
DalaFloda, äkta trägolv

DalaFloda, äkta trägolv

Specialdesignade diskbänkar

Specialdesignade diskbänkar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Årets badrumstrend

Årets badrumstrend

I väntan på våren - plantera i kruka

I väntan på våren - plantera i kruka

Visa alla