AlltomBostad
 

Påskfint på bordet

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Att skapa en annorlunda och personlig påskdukning behöver inte vara vara svårt eller dyrt. Lägg gärna lite tid på att leta igenom köksskåpen för att hitta saker som kan användas. Till påsken vill vi gärna ha lite gult men lägg gärna till rosa, turkos, grön, orange och lila. Börja med en enfärgad duk för att dukningen ska komma till sin rätt.
 

Dekorera med påskkort
Hittar du gamla påskkort bland påskpyntet kan de användas till dekoration. Rama in, ställ i ett servettställ på bordet, häng i klädnypor på en lina eller klipp ut kycklingarna och använd dem som placeringskort. 

Ge bort påskpynt
Har du för många små kycklingar, tuppar, ägg och annat kan du lägga en vid varje servett som en liten påskgåva istället för ett traditionellt påskägg.

Färga ägg
Fyll en stor glasskål med färgade ägg, eller placera äggen i en äggkartong på bordet. Fint och dekorativt och gästerna kan själv välja sin favoritfärg när det är dags att äta.

Duka i en äggkartong.
Ställ en kartong framför varje gäst i stället för en tallrik. Inuti kartongerna går det sedan att placera äggkoppar fyllda med smått och gott som ska ätas.

Udda porslin
Om man inte har en komplett servis så går det bra att duka med varannat eller var tredje tallrik med olika färger. Eller ge varje gäst olika tallrikar, då blir det kul för dem att jämföra vad de har fått. 

Snittblommor
Köp enstaka snittblommor istället för en hel bukett, det är billigare. Ta bort stjälkarna och lägg blommorna i små skålar med vatten.

Tulpaner eller påskliljor
Köp en bukett blommor och placera ut dem en och en i små vaser på olika ställen på bordet eller vid varje tallrik. Det är trevligt för gästen att få sin egen lilla blomma och dessutom skymmer inte buketten sikten. 


Text och foto: Annika Rådlund

Placera ut blommor i små skålar med vatten det är dekorativt och billigare än att köpa stora buketter.

Gör ett eget fågelbo av kvistar eller träull. Placera dekorationsägg eller kokta ägg i mitten.

Dekorera bordet med vaser och ljushållare i olika färger. Orange, lila, rosa, grönt och gult är fint till påskbordet.

Plantera lökar i skålar eller påskägg som dekoration. Dessa kommer från Royal Copenhagen.

Leta fram porslin med gul, orange eller grön dekor. Tusselago passar fint till vår- och påskdukning. Gamla påskkort blir ett spännande blickfång i en skål.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår