AlltomBostad
 

Rum & Trädgårdsmässan

Rum & Trädgårdsmässan

Under Rum & Trädgård på Kistamässan fick besökarna inspiration och idéer till både trädgården och uterummet. Årets tema var fest och hallen var fylld av fantasifulla festdukningar.

- De ljusa vår- och sommarkvällarna lockar till spontanfester och det finaste är när man för samman sina vänner i ett skönt myller runt ett blomstrande bord. Alla vänner är samlade och ingen märker när mörkret faller, sa författaren och trädgårdsinpiratören Hannu Sarenström om tema fest.

I mittgången i mässhallen fanns en lång rad av bord med allt från stilrena dukningar till kitsch och på scenen pågick seminarier på löpande band. Utställarna sålde och visade upp produkter för både trädgård och uterum.
Kändiskocken Mattias Dahlström och Hannu Sörenström och Rune Kalf-Hansen visade upp enkel och ekologisk matlagning med glädje och inspiration för sommarens fester.
- Att starta dagen med att gå ut i min trädgård det är fest för mig, sa Mattias Dahlström.

Bo Rappne från Slottsträdgården Ulriksdal tyckar om att laga mat i sin trädgård tillsammans med sina gäster, och han menar att det har blivit trendigt att göra det.
- Jag brukar även åka och handla med gästerna.
Han ser trädgården som en förlängning av hemmet.
- Trädgården är egentligen ingenting annat än en bit möblerad natur.

Text och foto: Annika Rådlund 

Festernas Fest! Vackraste bröllopsdukningen med en blandning av gammalt och nytt av Country Hill, Callian Antik & Brocante och Antique & Quriosashopen.

"Hipp, hipp, hurra!" en fest i trädgården. Ett hundraårigt orangeri och Kröers målning "Hipp, Hipp, Hrra! hade inspirerat Ann Hodell och Boris Schneider från Lantliv & Trädgård att skapa denna vackra dukning.

Gör vardagen till en fest med citrongul och svart dukning med gröna blad."Ta in naturen och gör ditt bord till en fröjd för ögat". Bordet är arrangerat av Anna-Karin Nyfjäll, Hus & Hem.

Om festen är vild kanske den slutar så här? "Rojalistisk glans och glädje! Montern var gjord av Lena Linderholm, Leif Björklund, Ulla Friberg och Emilia Linderholm.

 

Rum och Trädgård på Kistamässan 8-11 mars 2012
S
e fler bilder från mässan på vår facebooksida

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår