AlltomBostad
 

Så fixar du badrummet inför försäljningen

Så fixar du badrummet inför försäljningen

Det lönar sig oftast inte med stora totalrenoveringar av badrummet före försäljningen av bostaden. Det är bättre att investera i några få nya saker som snabbt gör att ditt badrum ger ett fräscht och trevligt intryck.


Badrummet hamnar gärna lite i skymundan när bostaden stylas inför försäljningen. Ofta byts handdukarna ut och några doftljus sätts in men det finns mycket mer att göra för att höja värdet på bostaden utan att det tar för mycket tid eller kostar allt för mycket pengar.

- Av erfarenhet vet vi att det generellt sett inte lönar sig att totalrenovera badrummet inför en försäljning, det kostar mer än vad det ger tillbaka. Viktigast är att badrummet upplevs som fräscht och att det är funktionellt. I större lägenheter och hus där det ofta bor barnfamiljer är det kanske viktigare att det finns tvättmaskin än jacuzzi till exempel, men detta spelar inte riktigt lika stor roll i mindre lägenheter, säger Carina Husgård, mäklare på Fastighetsbyråns kontor på Södermalm i Stockholm.

Istället lönar det sig att satsa på att byta ut det som är trasigt eller slitet, till exempel spruckna handfat och slitna bänkskivor, och att göra uppfräschningar genom att byta toalettsits och duschdraperi. Fula badrumsskåp och dålig belysning kan också vara rena katastrofen. Gamla kalkavlagringar och tvålrester ger heller inget bra intryck.

- Vårt tips är att till exempel byta ut gamla, slitna blandare i handfat och dusch. Den som är lite när händig kan byta detta själv. Passa också på att byta till ett vattensnålt duschset i kromfärg och byt ut det gamla duschdraperiet för att få ett lyft, säger Kristina Busic, PR & Communications Manager på Villeroy & Boch Gustavsberg AB.

 

Tips inför visningen:

Ta bort alla personliga saker såsom tandborstar, gamla schampoflaskor och rakhyvlar.
Se till att allt är skinande rent och att det inte finns kvar några kalkavlagringar eller tvålrester.
Ta bort toalettborsten och kattoaletten om du har katt.
Har du en gammal och sliten toalettpappershållare kan det göra stor skillnad att köpa en ny.
Byt ut toalettsits och duschdraperi så att de matchar inredningen i badrummet.
Häng in nya handdukar och sätt in snygga tvålar och doftljus

 

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår