AlltomBostad
 

Så sköter du om julgranen på bästa sätt

Så sköter du om julgranen på bästa sätt

Drömmen om en fyllig gran som står sig länge utan att barra kan vi nog alla relatera till. Hemligheten ligger i att alltid se till att granen har vatten. En julgransfot som rymmer mycket vatten är bra, annars vattna ofta.

En julgran får inte torka ut utan behöver vattnas varje dag för att den inte ska börja barra. Plantagen tipsar även att man kan tillsätta snittblomsnäring i vattnet för att granen ska trivas ännu bättre. När du kommer hem med din gran är det ett par steg du bör tänka på för att granen ska må så bra som möjligt:
 

Om man har en mindre gran och placerar den i en korg eller liknande så kan man placera en hink vatten inuti.

6 julgranstips:
1. Om du inte har turen att ha egen mark och kan hugga en gran själv, så ta bort nätet runt den köpta granen så att grenarna har möjlighet att räta ut sig.
2. Placera gärna granen i ett förråd, garage eller nära en husvägg på balkongen eller altanen - innan du tar in den i rumsvärmen. Bästa tiden att ta in granen är när vädret är milt så blir inte temperaturskillnaden så stor.
3. Gör ett nytt snitt med yxa eller såg, gärna redan ute om vädret är milt. Annars be om hjälp om du köper den i butik.
4. Väl inne placerar du trädet i en stadig julgransfot och ser till att granens stam hela tiden står i vatten.
5. Klä och dekorera din gran med vackra julgransprydnader, men börja med ljusslingan - det är enklast.
6. Har du möjlighet att duscha trädet med sprayflaska så hjälper det mot utorkning då julgranen är känslig för torr inomhusluft.


Av: Annika Rådlund Källa: Plantagen
Foto: Getty Images

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår