AlltomBostad
 

Sagans värld inspirerar och porslinsfiguren gör renässans

Allt Om Bostad

Bioaktuella filmatiseringen av Alice i Underlandet har skapat sagofeber i design och modevärlden. Tim Burton regisserar sin egen tolkning av den klassiska sagan Alice i Underlandet, som publicerades år 1865 av Lewis Carroll.

Se våra utställningar på alltombostad.se

Glas, Porslin & Prydnad Konsthandel & Galleri Färg & Tapet

Filmens karaktärer och miljö ger nu inspiration till sagolika klädkollektioner, fantasifulla accessoarer och lekfull design. Rosenthal presenterar porslinsfigurerna The Laughing Rabbits i en uppdaterad version med guld- och platinadekor som ett svar på den rådande trenden.

Det var en gång en man vid namn Philipp Rosenthal. Året var 1879 och platsen slottet Schloss Erkersreuth i staden Selb, östra Tyskland. Det var där sagan om varumärket Rosenthal startade. Idag, dryga 130 år senare, fortsätter Rosenthal att vara en av stor aktörer inom porslinsbranschen.

The Laughing Rabbits

Porslinsfiguren är tillbaka i det moderna hemmet där olika stilar, material och
dekorationer kombineras och mixas som aldrig förr. Söta djur från sagans värld, färgstarka clowner från cirkus eller eleganta klassiska modeller - porslinsfiguren har blivit en nyhipp inredningsdetalj. The Laughing Rabbits designades av Max D. H Fritz för Rosenthal år 1930. Idag har de leende kaninerna uppdaterats och fått en ny dekor i form av platina och guld och gör verkligen skäl för sitt namn - The Laughing Rabbits.

Porslinsfigurerna finns i tre storlekar: 5 cm, 13 cm samt 18 cm.

 


 


Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår