Säsongens nyheter på Trädgårdsmässan

Säsongens nyheter på Trädgårdsmässan

Idag startadeTrädgårdsmässan i Kista utanför Stockholm, och paralellt med den arrangeras för första gången Villafamiljens mässa. Vi var där vid starten i morse och här är ett axplock av säsongens nyheter.

Mässan bjöd på både kunniga utsällare, gratis rådgivning från trädgårdsexperter och byggingenjörer, workshops och föreläsningar. Det var också många som tog tillfället i akt och handlade hem plantor, fröer, lökar, blomkrukor, trädgårdsdekorationer, möbler och annat smått och gott. Det fanns det mesta för den som har trädgård eller balkong och även för den som  bara vid odla hemma i köksfönstret.

Floristutbildarna visade upp fina blomsterarrangemang. Etta av tipsen var att blanda i metallfärgade blad för att matcha trendiga vaser i koppar, mässing, guld och silver.

Trädgårdsmästaren Linda Schilén berättade om genvägar till en vacker trädgård. Ett hett vårtips är att inte rensa i rabatterna utan klippa ner det och låt det ligga och täck sedan med kogödsel och barkmull. På så vis komposterar man på plats. Fler tips finns i hennes nya bok.

¨ Green garden hade fyllt sin monter med utemöbler i både sobra och kulörta färger för både den inglasade uteplatsen och för den utan tak.

Sjävvattnande krukor, som släpper ut vatten om det blir för mycket i dem (vid mycket regn till exempel) i alla möjliga färger och former i Lively livings monter.

Färgglatt både inne och ute med krukor och dekorationer från Sturehofs krukmakeri.

Pippi på fåglar - fina trädgårdsdekorationer i keramik från Rep & Lera.

Cinderella förbränningstoalett lämnar endast kvar lite lukt- och bakteriefri aska efter besöket. En rosa och en vit toalett visades upp i Toatekniks monter.

Den nya modellen av Avant 225 fanns på plats i Nacka Värmdö Maskin AB:s monter. Det finns en mängd olika tillbehör som man kan köpa till multimaskinen, det gör det möjligt att bland annat gräva, klippa gräs, köra bort löv och platta till sand och singel.

Text och foto: Annika Rådlund

Trädgårdsmässan pågår 18-20 mars på Kistamässan.

www.floristutbildarna.se
www.greengarden.se
www.kistamassan.se www.livelyliving.se
www.nvmaskin.se
www.repolera.se
www.sturehofskrukmakeri.com
Linda Schilén www.uterummet.se/wordpress
www.toateknik.com
www.tradgardsmassan.se

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Related articles in Inredning

Visa alla
DalaFloda, äkta trägolv

DalaFloda, äkta trägolv

Specialdesignade diskbänkar

Specialdesignade diskbänkar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Årets badrumstrend

Årets badrumstrend

I väntan på våren - plantera i kruka

I väntan på våren - plantera i kruka

Visa alla