AlltomBostad
 

Shoppa inredning gratis

Shoppa inredning gratis

Konjunkturnedgång och miljötänk får begagnatmarknaden att blomstra. På nätet finns numera en uppsjö av sajter där du kan byta, köpa eller till och med få inredningen du vill ha - helt gratis.

Behöver du en soffa men har inte råd? Vill du bli av med ditt gamla piano men helst inte betala avgiften till sopstationen? Eller säger miljösamvetet att du inte kan slänga den fula, men knappt använda byrån?

På internet finns gott om sajter där det går att få eller bli av med begagnade prylar. Och marknaden växer. Under 2011 slog både Blocket och Tradera försäljningsrekord.

Även för uppstickare går det bra. Khaled Daneshvar, 20 år, är en av grundarna till sajten I love gratis. Där kan besökare lägga in en annons och skänka prylar som de tröttnat på eller få inredning gratis.

- Jag fick idén efter att vi hade städat ur huset hemma. Vi slängde en massa saker som någon annan kunde ha behövt. Någon vecka efteråt kom jag på att vi kunde ha gett bort dem i stället och jag tänkte att det skulle behövas en sådan sajt, säger Khaled Daneshvar.

Tillsammans med brodern Vahab och kompisen Axel Widegren startade han I love gratis i juni 2010 och i dag har runt 10 000 prylar skänkts bort genom sajten.

- Mest är det soffor och bokhyllor men det har också skänkts bort någon bil och motorcykel.

I love gratis har 20 000 unika besökare i månaden och Khaled Daneshvar tror att det bland annat är miljömedvetenheten som får folk att vilja ge bort sina gamla möbler.

- Folk vill känna sig miljövänliga och det är lättare att lägga in en annons, som bara tar någon minut, än att ordna med transport till soptippen.

Han och kollegorna har flera projekt på gång. I oktober förra året startade de systersajten Min mot din som är en bytessajt och till sommaren planerar de att starta en I love gratis-sajt även i USA.

Khaled Daneshvar konstaterar att många har tagit efter deras koncept och han tror att marknaden för begagnade prylar kommer att växa ytterligare.

-Se bara på Blocket, begagnat är populärt. Miljöaspekten har kommit in i Svenssons vardag.

Text: Marie Bergström Foto: Marie Bergström och I love gratis

Det finns gott om internetsidor där man kan kombinera ekonomi med miljövinst.

 

Khaled Daneshvar och Axel Widegren är två av grundarna till skänk bort-sajten I love gratis.

Några begagnatsajter:

I love gratis  
Min mot din 
Swoppers  
Blocket  
Tradera 
Bonko 

Har du en begagnatsajt som du tycker borde finnas med på listan? Mejla vår reporter: [email protected]

 

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår