AlltomBostad
 

Siden, sammet, trasa och lump

Allt Om Bostad

Årets vårutställning på Svenskt Tenn lyfter fram textilens roll i inredningen. Den kallas ''Siden, sammet, trasa och lump'' och pågår 26 mars till 24 maj.

Se våra utställningar på alltombostad.se

Hemtextil & Symaskiner Mattor Soffor & Fåtöljer

Utställningen är skapad av Svenskt Tenns dekoratör Cilla Ramnek och textilinredare Anna Håård.
- Som namnet antyder visar utställningen en inspirerande mix av exklusivt och enkelt. Det är en lek med kontraster i vår grundare Estrid Ericsons anda, säger Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn.
 
I utställningen visas åtta spännande gardinuppsättningar med tillhörande rumsinredningar. Man har inte nöjt sig med att använda textiler till gardinlängder, kappor och omtag, utan här finns till exempel kuddpölar, en himmelsäng och ett sminkbord helt klätt i golvlång siden.
 
I Svenskt Tenns verksamhet ingår det att göra inredningsuppdrag både i offentlig miljö och privata hem. Textil är en lika viktig del som konst, möbler och belysning. I butikens sortiment finns ett hundratal olika textiler i olika kvaliteter och mönster. Utställningen bjuder på mängder av inspiration till vad man kan göra med textil.
 
- När våren kommer och ljuset återvänder känner många en längtan att förnya hemma. Det är lätt att göra med textil, tex genom att byta kuddfodral eller sy nya överdrag till möblerna. Inredningen har länge varit ganska avskalad, men miljöer utan textil blir lite kyliga och nu ökar intresset för tyger igen, säger Cilla Ramnek.
 
Utställningen pågår i Strandvägsgalleriet, Strandvägen 5, från den 26 mars till den 24 maj.

Pressbild från Svenskt Tenn.Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår