AlltomBostad
 

Skapa effekter med belysning

Skapa effekter med belysning

Att ljussätta sitt hem är nu både enkelt och roligt. Ljusslingor skapar variation och ge rummet karaktär och det blir mer levande. Se hur rummet förändras av ljusets olika infallsvinklar.
Golvljus längs fönster och dörrar ökar rymden och gör att rummet upplevs som större.
När vissa delar blir belyst ger det också skugga till andra delar, med detta ljussamspel går det att framhäva möbler, hyllor, trappsteg, avsattser och etage. Använd ljusslingor för att dra betraktarens öga till ett visst område i rummet. Ljus framhäver även strukturer i till exempel målningar och tyger och får dem att se annorlunda ut än på dagen, 
Små rum kan upplevas som större om något hörn eller en vägg blir upplyst. Ljusslingor som går att styra med fjärrkontroll kan kopplas till en timer så att de tänds ett visst klockslag. Låt ljuset skölja över väggarna när mörkret faller.


Text: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund och Markslöjd

Låt belysningen skapa spännande effekter.

Ljus och skugga framhäver former.

Här har en vanlig julgransbelysning placerats under en taklist. På kvällen får den silvermönstret i tapeten att glimma.

Ljuslisten Omega från Markslöjd har monterats bakom en sänggavel.

På Elite Eden Park hotel har arkitekten och inredaren Thomas Sandell skapat en 3D effekt på väggarna bakom sänggavlarna, genom att belysa lövmönstrat plexiglas från sidorna.

Fyll köksskåpen med ett varmt sken. Delta LED-spot från Markslöjd är sju mm på höjden och både skruvfästen och dubbelhä ftande tejp medföljer för valfritt monteringssätt. Till varje spot hör en två meter lång anslutningskabel som kopplas till fördelardosan med en snabbkoppling. Pris: cirka 665 kr

Omega rund LED-list har ett varmt vitt ljus och den kan placeras under skåp och hyllor, bakom sängaveln eller liknande. Listerna monteras med skruvfästen och kan därefter riktas åt valfritt håll. Varje list är 35 cm lång och i ett paket ingår tre lister. Cirkapris 750 kronor, Markslöjd.

Beta LED-strip flexibel kan användas till att belysa långa lister. Med fjärrkontrollen kan du ställa in ljusets effekt från varmvitt till kallvitt och ljuset kan även dimras. Den kapbara listen är fem meter lång och försedd med dubbelhäftande tejp.
Pris: cirka 1 720 kronor, Markslöjd.


Markslöjd

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår