Skapa ett personligt kök

Skapa ett personligt kök

Köket är hemmets hjärta och är ett av rummen där vi tillbringar mycket tid. Då köket ska renoveras, ändras eller bytas ut är det tid att tänka till. Vad är det som är viktigt? Är det stilen, funktionen eller färgen som är viktigast? Här tipsar fyra personligheter om varsitt kök som speglar deras stil och sätt att leva – inredningsarkitekten, designern, stylisten och kocken.

– Det spelar ingen roll om du är professionell kock eller nybörjare i ditt kök hemma, resultatet påverkas alltid av hur köket ser ut och är planerat. För mig handlar det om att det ska vara enkelt att nå alla redskap och hålla ordning på dem. Att köket har gedigna material och konstruktioner. Och, inte minst, riktigt bra utrustning, säger kocken Carl Almgren som tycker köket ska vara utformat för att göra matlagningen enkel och rolig.

Stylisten Sofie Lawett blandar gärna gammalt och nytt.
– Jag utgår gärna från en vit bas för att sedan lägga till saker. Inte bara sådant som har en funktion i köket, utan även sådant som tavlor, ljusstakar och textil, säger hon.

Inredningsarkitekten Maria Öhrnell vill se mer färg i svenska hem och hon gillar att frossat i kulörer.
– Jag vill se mycket mer färg i svenska kök. Gärna i kombination med bra materialval som passar den färgskala man har i köket. 

En annan linje att gå på är att välja gedigna material och omsorgsfullt utformade detaljer.
– Det är detaljerna som definierar kökets kvalitet. Saker du kanske inte omedelbart uppfattar, men som gör stor skillnad när du levt med köket ett tag. Jag brukar säga att bra design aldrig ljuger. Så mitt ärliga råd som designer är att du tar dig tid att verkligen titta, känna, och fråga, när du väljer kök, säger designern Jesper Ståhl.

Av: Annika Rådlund  Källa: Vedum
Foto: Vedum

Kök planerat för matlagning.

Mer plats för personliga saker.

Mer färg i köket.

Gedigna material och detaljer.

 

Vedum

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Fler nyheter från

Visa mer Visa mindre

Produkttips

Related articles in Inredning

Visa alla
DalaFloda, äkta trägolv

DalaFloda, äkta trägolv

Specialdesignade diskbänkar

Specialdesignade diskbänkar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Årets badrumstrend

Årets badrumstrend

I väntan på våren - plantera i kruka

I väntan på våren - plantera i kruka

Visa alla