Skapa hotellkänsla i badrummet

Skapa hotellkänsla i badrummet

Stilren inredning, lyxig dusch och vita badlakan är några kännetecken för många hotellbadrum. Och när svenskarna ska beskriva sitt drömbadrum uppger flest att de vill ha en minimalistisk stil med hotellkänsla.

Regnduschar, marmor och minimalism. Många lyxigare hotell i dag satsar på att skapa en spa-känsla även på rummet. Något som tycks tilltala många svenskar. Enhetlig inredning och en tak- eller massagedusch är exempel på hur det går att få till en avslappnad atmosfär även i badrummet hemma.

– Badrummet är en plats för återhämtning och trenden går mot att det tar allt större plats i många hem. Men du behöver inte ta in på lyxhotell för att få njuta av drömbadrummet. Det går att få till hotellkänslan även hemma, oavsett om du är i stånd med en större badrumsrenovering eller bara vill förnya med enkla medel. De största skillnaderna ligger framförallt i detaljerna, säger Christina Holmberg, marknadschef på Grohe Sverige.

En ny undersökning från Grohe visar nämligen att svenskarnas drömbadrum inreds med en minimalistisk stil och hotellkänsla och en av tio vill istället ha marmor och mässing i sitt badrum. Här ger de sina fem bästa tips:

Fem tips för hotellkänsla hemma:

1. Dekorera med textil
Vik eller rulla ihop handdukar på en hylla och häng upp matchande badrockar för ett steg närmare en lyxig hotell och spa-upplevelse. Textilier och rumsdoft från Himla.
 

 

2. Matcha inredningen
Många väljer olika leverantörer till handfat, dusch och kran i sitt hem. Genom att välja samtliga produkter från en och samma producent skapas ett intryck av enhetlighet och lyx. På bilden Grohe Plus.

3. Regn- och massagedusch för hemmet
En regndusch som omfamnar hela kroppen får duschen att kännas större. Med ett massagemunstycke kan du även få till enklare knådning i exempelvis rygg och nacke.
 

4. Detaljerna sätter stilen
Använd enhetlig inredning i badrummet med hjälp av detaljer i samma stil. På hotellbadrum matchar både toapappershållare med såväl toalettborste som handduksring. På bilden Grohes serie Atrio som har alla badrumsarmaturer i matchande stil.
 

5. Produkter i snygga förpackningar
På hotell och spa-anläggningar finns det oftast väl utvalda hudvårdsprodukter. Investera i en handtvål och handkräm från ett finare varumärke eller investera i snygga förvaringskärl. På bilden: Serien Karité från Compagnie de Provence, Sufraco och badrumsserie i matt svart keramik från eva solo.

 

 

Av: Annika Rådlund Källa: Grohe
Foto: Eva Solo, Himla, Sufraco och Grohe

 

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Produkttips

Related articles in Badrum

Visa alla
Öka värdet på din villa

Öka värdet på din villa

Spabad och energiförbrukning

Spabad och energiförbrukning

Att bygga pool på hösten

Att bygga pool på hösten

Remaljering av badrum

Remaljering av badrum

LIVING by SMEDBO

LIVING by SMEDBO

Visa alla