Skapa ljuvlig vårkänsla inomhus

Skapa ljuvlig vårkänsla inomhus

Första vårmånaden är här och det härliga vårljuset har kommit åter. Även om det i stora delar av Sverige fortfarande är snö, minusgrader och fina skidspår värmer solen skönt. Är du otålig och vill att våren ska vara här nu? Här kommer några tips om hur du redan idag kan tjuvstarta våren inne.

Duscha av dina krukväxter och plocka bort vissna blad och blommor. Det gör att de ser ut som nya. Passa på att möblera om lite bland växterna så känns det extra nytt och fräscht. Har du höga fönster är det fint att bygga på höjden. Placera till exempel en växt på en trave böcker eller i en skål på fot.

Blommande krukväxter sprider en ljuvlig vårkänsla inomhus. Välj ljuva pasteller som aprikosfärgade och rosa nyanser, lyxigt vinröda eller fräscht vita. Gruppera några olika blommande krukväxter på soffbordet, bygg ett stilleben på fönsterbrädan och sätt färg på matbordet. Glöm inte att nypa av en liten blomma till badrummet och pigga upp på kontoret.

Tulpanbuketten är ett självklart val så här års. Nu finns det ett rikt utbud av sorter och färger i butikerna så det är bara att blanda efter tycke och smak. Fint också att blanda i kvistar från trädgården i buketten. Magnolia, forsythia och körsbär passar till exempel fint tillsammans med tulpaner.

Inglasade balkonger och uterum är nu underbara att vistas i om solen skiner. Rensa bort gammalt bråte om platsen förvandlats till ett förråd över vintern och fyll på med nya fräscha växter. Glöm inte att vattna de växter som står här eftersom det kan bli väldigt varmt mitt på dagen.

För att släppa in vårljuset: putsa fönstren! Då kan vårsljuset flöda in fritt utan spår från vintern.

Plocka bort vissna blad och blommor och gör vårfint på fönsterbrädan. Här med begonia, primula, engelsk pelargon och saintpaulia. Foto: Blomsterfrämjandet/Minna Mercke Schmidt

Känns väggarna murriga? Ljusa upp med rosa, mintgrönt och isblå. Tavlorna kommer från Desenio.

Gör små stileben med blommor i ljusa färger. Välj gärna svenskodlade för att värna extra om miljön. Foto: Blomsterfrämjandet/Peter Carlsson

Pasteller och jordnära toner ihop skapar en harmonisk känsla. Ingen sol ute? Ställ solstolen inne , vila och njut. Pläd Karmele (249 kr), kudde Pavo (499 kr) och solstolen Ebba (899 kr) kommer alla från Ilva.

Mars månad, påsk i sikte och en färgsprakande vår på ingång! Sagaforms har glas och karaffer utsmyckade med somriga och romantiska motiv. Allt för den rätta vårkänslan! Glas Butterfly 4-pack (169 kr), vas (Butterfly 299 kr), tårtfat Piccadilly (499 kr) och vas Trophy 349 kr. Ingen vår utan tulpaner!
 

 

 

Av: Annika Rådlund Foto: Blomsterfrämjandet, Desenio, Ilva och Sagaform

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Related articles in Inredning

Visa alla
DalaFloda, äkta trägolv

DalaFloda, äkta trägolv

Specialdesignade diskbänkar

Specialdesignade diskbänkar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Årets badrumstrend

Årets badrumstrend

I väntan på våren - plantera i kruka

I väntan på våren - plantera i kruka

Visa alla