Friggebodar & Förråd

Friggebodar & Förråd produkter

Lenåsen

Lenåsen

BY:25 kvm

ATG 276000

ATG 276000

Attefallsstomme med 27° takstolar, porthål på gaveln.

Roma

Roma

DJUP 1,21 m
BREDD 1,51 m
HÖJD 1,98 m
DÖRRMÅTT 0,60 m
DÖRR HÖJD 1,65 m

Önskar du mer plats för verktyg, tillbehör till bilen, sportredskap, trädgårdsredskap eller liknande? Skulle du vilja bygga en lekstuga till barnen? Intresserad av att placera en bastu i en separat bod på tomten – kanske till och med vid vattnet? Med reglerna om friggebodar har du möjlighet att bygga en så kallad komplementbyggnad till bostadshuset med en yta på högst 15 kvadratmeter och en högsta yttertakhöjd på 3 meter, detta utan bygglov. Notera att bygglov ändå krävs i vissa fall, och du ska göra en bygganmälan om boden ska fungera som en bastu och du installerar en kamin.

Här på alltombostad hittar du inspiration till hur du kan bygga en friggebod, ett förråd, en bastu, en lekstuga eller en relaxbod på tomten. Att komplettera tomten med en byggnad av typen friggebod eller ett förråd är en bra investering för framtiden. Dessutom behöver kostnaden inte vara särskilt stor. Genom våra lättfattliga gör det själv-artiklar kan du steg för steg på egen hand bygga en friggebod. I beskrivningarna hittar du all information du behöver, till exempel vad gäller byggritningar och materialspecifikationer. Du finner även länkar till tillverkare av monteringsklara bodar. Vissa leverantörer kan även leverera färdigmonterade bodar och förråd av mindre storlek.

Monteringsklara friggebodar finns i många olika modeller och material. En del friggebodar kan användas som ett extra boende på tomten. Med upp till 15 kvadratmeters yta får du plats med både säng och andra sittmöbler. Du kan enkelt komplettera med kamin eller någon annan värmekälla för åretruntboende. Andra modeller passar utmärkt som verktygsförråd eller snickarbod. En trend inom friggebodar är fristående uterum som fungerar som en större inglasad altan eller vinterträdgård.