AlltomBostad
 

Trädgårdsböcker för hängmattan

Fragment

Lugn vila i hängmattan. Sill och potatis. Frenetiskt gärvande i trädgårdslandet. Saftkalas i bersån. Och så böckerna, sommarens kanske viktigaste ingrediens. Varför inte kombinera vilan, trädgårdsintresset och den goda boken? Här kommer fyra tips!

Se våra utställningar på alltombostad.se

Utomhusbelysning Växter & blommor Växthus & friggebodar

Idébok om ljuset i din trädgård
Britt-Louise & Göran Malm, Semic förlag

Med belysning kan din trädgård behålla sin charm, även när höstens mörker börjar falla. Boken ger konkreta förklaringar på olika kopplingsmöjligheter, beskriver de olika ljuskällornas fördelar och kommer med kloka råd om hur dagsljuset tas bäst om hand. En lättsam bok där beskrivande steg-för-steg-bilder varvas med informativ text. Helt plötsligt verkar det så enkelt med belysning!

Slow Gardening, lustfyllda projekt för den medvetna odlaren
Alys Fowler, Norstedts förlag

Det här är boken för den eftertänksamma odlaren. Det handlar om att långsamt skapa en trädgård, inte köpa en. Det är vägen, inte målet som är det viktiga och det märks att författaren Alys har stor passion för växter och en stark kärlek för vår jord. Boken är full av praktiska tips om bland annat planering, beskärning och kompostering. Boken är rikligt illustrerad med vackra och pedagogiska bilder. En given bok för alla medvetna odlare!

 

Drömmen om ett orangeri
Paula Ahlsén Söder & Stefan Söder, Infobooks

Har du inte drömt om ett eget orangeri tidigare så gör du det garanterat efter att ha läst den här boken! Här får du veta hur du bygger och inreder ditt eget orangeri och hur du på ett aptitretande vis tar om hand din skörd. Fantastiska bilder inspirerar och sätter fart på fantasin. Mixen av tips på orangerier att besöka, delikata recept, praktiska byggråd och inbjudande bilder gör boken till en perfekt present, inte minst till dig själv.

Perenna rabatter
Eva Robild & Görgen Persson - Natur & Kultur

Dessa drygt 200 sidor är inget annat än ljuvlig trädgårdsinspiration! Underbara bilder visar plantporträtt, privata trädgårdar och färgkoordinerade perenner. Handmålade skisser visar tydliga planteringsförslag med tillhörande växtlistor på teman som djungelentré, enfärgad rabatt och den moderna mormorsrabatten. Boken är ett perfekt uppslagsverk för den som vill skapa en ny rabatt, förnya sin befintliga eller bara förkovra sig i perenna fakta och bilder.

Böckerna finns hos de flesta bokhandlare.
Omslagsfoton från respektive förlag. Rescension av Mumlan Nyhlin.

 

 


Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår