AlltomBostad

Trasmattor kan få nytt liv - på soffan

Trasmattor kan få nytt liv - på soffan

Med färggranna trasmattor och skinnpuffar har stylisten Mia Anderberg återskapat känslan när beduinerna sitter vid sin lägereld. Nu har hon börjat importera de snygga mattorna.

Mia Anderberg har varit mycket i Sinaiöknen och tänkte direkt på beduinernas färggranna trasmattor när hon skulle inreda Good Old och Wonderleaps nya kontor i Malmö. Det första som möter besökarna på det öppna kontoret är en generös hörnsoffa klädd med trasmattor och ett stort, vitt soffbord – en miljö som även passar i hemmet. Det här är första kontoret som Mia Anderberg inreder. Hon är egentligen stylist.
- Det var därför vi valde henne – för att få något udda. Jag är så trött på den vanliga kontorsinredningen som man ser överallt. Vi gillade färgerna och designen direkt som hon presenterade, säger Erik Neppelberg på Good Old.

Mia Anderberg visste att Jakob af Klintberg designar en soffa som skulle passa med klädsel av trasmattor. Han tackade ja till uppdraget och Mia åkte till Sinaihalvön och köpte 89 kilo trasmattor.
- Jag ville återskapa känslan när beduinerna sitter kring lägerelden. Sittpuffarna förstärker det intrycket och möter svensk enkelhet med det vita och ljusoljade träet, säger Mia Anderberg.

Nu ska hon börja sälja trasmattorna under namnet Mesh Habibi/Mia Anderberg. Hon hade också en återvinningstanke genom hela projektet och valde armaturer från Granit med indiskt tidningspapper på. Allt porslin i köket är köpt på loppis.

Text och foto: Jenny Marcuson

Speciallackerade stolar från Miss Holly på trasmatta vid entrén.

Erik Neppelberg och Mia Anderberg framför en fototapet av Sinaiöknen fotograferad av Nils Odier.

Allt porslin i köket är inköpt på loppmarknader.  

Lampor från Granit med indiskt tidningspapper och trasmattor och sittkuddar i skinn från Sinaihalvön skapar tillsammans med flerfärgade sittkuddar från Indiska en skön känsla.


Mesh Habibi
Granit
Good Old
W
onderleap

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår