AlltomBostad
 

Tre karaktärer, tre glas och tre brygder

Allt Om Bostad

Orrefors formgivare, Erika Lagerbielke har i nära samarbete med bryggaren Johan Spendrup och dryckesexperten Bengt-Göran Kronstam tagit fram tre nya ölglas.

Se våra utställningar på alltombostad.se

Glas, Porslin & Prydnad Matgrupper Hushållsartiklar

Intresset för olika ölbrygder har under åren ökat och med den kunskapen har Orrefors tagit fram tre ölglas för ljus lager/pils, ale och mörka öl som porter. Erika, Bengt-Göran och Johan har under arbetets gång träffats ett otal gånger för att prova ölbrygder i olika typer av glas, för att hitta den rätta formen på glasen som förhöjer ölbrygden. Redan tidigt kom gruppen fram till att det inte skulle räcka med ett glas. Det blev tre.

- Glasets utformning förhöjer dryckesupplevelsen och att då få vara med att utforma de optimala ölglasen har för mig varit en ynnest, säger Johan Spendrup, bryggmästare och VD på Gotlands Bryggeri. Det här projektet har varit oerhört givande och spännande. Vi har många gemensamma beröringspunkter som hantverk, nytänkande och ett brinnande intresse för det vi gör. Att nu få bjuda hem sina nära och kära på ett gott och vackert glas öl skall bli en fröjd.

Vinglasserien Difference lanserades 2002 och har genom åren blivit en av Orrefors mest populära servisglas. Konceptet bygger på att genom glasets utformning förhöja upplevelsen av dryckens egenskaper.

- Genom mitt tidigare arbete, bland annat med Difference vinglas, så vet jag hur stor påverkan glasets form har på upplevelsen av dryckens doft och smak. Öl har en annan komplexitet än vin och för mig öppnades en spännande värld när vi utforskade de olika ölens karaktärer. Det var en utmaning att tillsammans med Johan och Bengt-Göran formulera ett koncept som tillvaratar olika öltypers karaktäristiska egenskaper och att därefter utforma de olika glasen, säger Erika Lagerbielke.

Glasen ingår i Orrefors serie Difference.

Pressbilder från Orrefors och Spendrups.

 

 


Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår