Tre trendiga inredningsstilar

Tre trendiga inredningsstilar

Om det är svårt att få till en röd tråd i inreningen, om det känns alltför spretigt, så kan det bara bra att följa en inredningsstil för att få en sammanhållen känsla. Här är en sammanfattning av säsongens  trender - tre unika inredningsstilar; City Comfort, Nature Relax och Deco Modern.

Oavsett stil är det detaljerna som gör det och färg- och materialval spelar en avgörande roll för att den rätta känslan ska infinna sig. Inte minst när det gäller valet av textilier.

Bygg- och trädgårdskedjan Hornbach har renodlat höstens stora inredningstrender i tre olika stilkategorier. Bland en av dessa syns tydliga influenser från tjugo- och trettiotalets art déco-stil, samtidigt som naturens värld fortsätter att vara en viktig inspirationskälla. Naturnära färgtoner och material håller nämligen i sig även denna säsong – och bland produktnyheterna återfinns bland annat textilier med karaktäristiska djur- och naturmotiv.

Men för hemmafixarna som vill gå all-in, och inte nöjer sig med nya kuddar och plädar, finns det utrymme för att ta ut svängarna. Istället för att tapetsera en vågad fondvägg har det blivit allt mer populärt att tapetsera ett helt rum med en och samma tapet, och i höst letar sig tapeten upp i taket till och med.

– Vem har sagt att tapeter bara ska vara på väggarna? I det naturnära hemmet förvandlas rummet till en grön oas med hjälp av en bladmönstrad tapet i taket till exempel, tipsar Weronica Lundgren, marknadschef på Hornbach. Eller varför inte blanda laminatgolv i olika färger för att det ska kännas mer levande? Det är bara fantasin som sätter gränserna i höst.
 

City Comfort
Inredningen följer samma mönster som modet: raka linjer, tydlig struktur och balans. Vardagsrummet påminner om livet när allting är på sin plats och färgsättningen i rummet andas lugn. Det avskalade och minimalistiska är vägen till framgång – och hårda material som metaller, sten och glas prioriteras därför framför mjuka. Stilen är en motsättning till allt rysch och pysch i världen. Textilier som kuddar, plädar och mattor är i stort sett de enda mjuka kontrasterna som är välkomna. Foto: Jotex
 

Nature Relax
Den här naturnära inredningsstilen ger inte bara ekologiska vibbar. Rent design- och arkitekturmässigt känns den familjevänlig. Här samsas det harmoniska med det livliga – och det traditionella med det moderna. I huvudrollerna återfinns en lummig nyans av khakigrön, en mild ginkgo-inspirerad nyans och slutligen en kraftigt örtgrön ton. Färgpaletten består även av ljusa och hemtrevliga sand- och jordfärger. Tapeten i taket heter Sensual och kommer från Hornbach Foto: Hornbach
 

Deco Modern
Inom den här inredningsstilen är de flesta ytor och accessoarer i metall. Föremål av koppar, mässing och brons förekommer, framförallt i kök, badrum och vardagsrum. Möblerna påminner om förebilder inom tjugo- och trettiotalets art déco-stil. Och som utsmyckning används palmbladsformade och ovala mönster. Färgerna är ljusa, i allt från klara nyanser i grått och beige till mer dämpade gammelrosa nyanser. Då och då plockas pianosvart in för att skapa en elegant kontrast. Tapeten Kungsholm - Swedish Grace av Sandberg passar bra till denna stil. Foto: Sandbergs

Av: Annika Rådlund Källa: Hornbach

Hornbach
Jotex
Sandberg
 

 

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Produkttips

Related articles in Inredning

Visa alla
DalaFloda, äkta trägolv

DalaFloda, äkta trägolv

Specialdesignade diskbänkar

Specialdesignade diskbänkar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Årets badrumstrend

Årets badrumstrend

I väntan på våren - plantera i kruka

I väntan på våren - plantera i kruka

Visa alla