AlltomBostad
 

Trendiga amplar - inne och ute

Trendiga amplar -  inne och ute

Hängande amplar kan fungera som ett bra insynsskydd i fönstret eller på balkongen och de skapar en skön rumsklänsla på terrassen. Dessutom är det trendigt.

Med gröna växter blir inomhusmiljön mer harmonisk och behaglig. Amplar går tillexempel att hänga i olika nivåer för att skapa dynamik och göra det möjligt att få plats med flera. Satsa på en enhetlig färgskala eller blanda olika färger och material beroende på vad som passar in i övriga hemmet.

– Att amplar har blivit så populära i inredningen kan bero på att det är ett smidigt sätt att nyttja även mindre ytor, säger Ulrika Landström, inköpschef interiör på Blomsterlandet.

Hängande växter fungerar bra som rumsavdelare och för att bilda en rumskänsla även utomhus. Gärna tillsammans med piedestaler och planteringslådor på ben.

– Blanda olika sorters planteringskärl och arbeta med grönska på olika höjder för bästa effekt, säger Ulrika Landström.
 

Grönska på höjden
Amplar och piedestaler.
Hyllor, flyttbara rullvagnar och planeteringslådor på ben.
Våga blanda färgstarka blommor med grönsaker och kryddväxter.
Krukor i olika storlekar.
Tänk, flyttbart, smidigt och enkelt!

Växtklot för placering av växter i två olika storlekar 30,5 cm 299 , 40,5cm 399 kr.  Ampel flätad, 39.90 kr. Alla tre från Blomsterlandet.

Machira svart, vit eller turkos 149 kr.Häng upp din blomma i denna glasvas i ampelstil. Vasen hålls upp av ampeln i vackert flätade bomullsband.
Hanging bead, vit lampel i grovt bomullsgarn och träkulor. Ampeln har knytanordning nedtill för att säkra krukans stabilitet. Tack vare de långa flätade banden fungerar det bra med att använda till större krukor. 149 kr (Rea på Indiska.se nu 39.50 kr)

Ampel Pico i metall. Passar för mindre krukor diameter cirka. 7,5 cm. Ampel Braid i svart eller vit är l tillverkad av restmaterial från textilindustrin. Passar en större kruka med minimimått 14 cm, 79kr  hos Lagerhaus.

Hängampel Cecilia Ø 18 cm i svart eller vitt, en modern, stilren och enkel hängampel. Passar perfekt till murgröna, men också till krukväxter. 99.90 kr hos Plantagen.
Ampelkruka Skurar 30 cm metallic svart, 49 kr Ikea.

Av: Annika Rådlund Källa: Blomsterlandet
Foto: Blomsterlandet, Ikea, Indiska, Lagerhaus och Plantagen

 

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår