Trendiga lampor online

Trendiga lampor online

Belysning är en viktig del inom inredning och rätt ljuskällor kan göra underverk för ett rum. Ljuskällan ska vara funktionell och passa vid olika tider på dygnet, under alla olika årstider och aktiviteter. Rätt armatur som passar in och kompletterar annan inredning i rummet ger en fin och sammanhållen helhet. Här är flera modeller som följer dagens inredningstrend.

Industriella trenden
Den industriella inredningstrenden kännetecknas av material som stål, aluminium och zink. Tufft och ruffigt och mycket grått. Till det är det fint med belysning som är enkel.

De här industriella lamporna ur kollektionen Plumber blir en unik inredningsdetalj till rummet. Bordslampan 1132 kr, taklampan Globen Plum 2394 kr och golvlampan 2004 kr, alla från inred.se

Metalliskt
Metalltrenden håller i sig och nu ger koppar och mässing även plats åt krom. Dessa metallampor blir din egen konstinstallation taket.

Random taklampa By Rydéns finns i både koppar, krom och mässing och kostar 3795 kr.

Cyprus bordslampa med kärm av kopparfärgad metall med vit insida, 399 kr. Taklampan i samma modell kostar 699 kr och det finns även en fönstermodell för 239 kr. Alla tre finns på Jotex.se

Romantisk belysning
Fåglar, fjädrar och fransar. Lamporna nedan ger en lyxig och romantisk touch till rummet.

Taklampa Eos med diameter 30 cm, 596 kr hos Belysningsdesign.se. Sjuttiotalsinspirerade taklampan Moster med textilskärm i offwhite, 1889 kr hos Designonoline.se, finns även i flera färger med färgmatchande textilsladd.

Globen taklampa Pippi 797 kr, Globen Hairy 1065 kr och Globen Berta 530 kr, alla från Inred.se

Naturtenden
Lampor i trä som både har mjuka former och som kan sila ljuset fint i rummet är trendigt och passar bra både till den skandinaviska inredningsstilen och till den som vill ha mer naturliga inslag i hemmet.

Secto – Trälampor av högsta kvalitet Unikt Finskt hantverk Secto grundades 1995 och har sen dess levererat en lång rad fantastiskt vackra lampor, tillverkade i finsk valnöt och björk.Designern bakom dessa handgjorda Secto lamporna är Seppo Koho. Hans mål har varit att utnyttja finska naturmaterial och kombinera det med klassisk skandinavisk design för att få en slutprodukt som är typiskt finskt. Lamporna från Secto avger ett mjukt och varmt ljus och skapar därmed behaglig stämning i rummet. Finns hos hos luksuslamper.se

 

Av: Annika Rådlund

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Produkttips

Related articles in Inredning

Visa alla
DalaFloda, äkta trägolv

DalaFloda, äkta trägolv

Specialdesignade diskbänkar

Specialdesignade diskbänkar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Årets badrumstrend

Årets badrumstrend

I väntan på våren - plantera i kruka

I väntan på våren - plantera i kruka

Visa alla