AlltomBostad
 

Trendspaning på morgondagens inredning

Trendspaning på morgondagens inredning

Stefan Nilsson, Sveriges mest mediale trendexpert, även känd som TrendStefan, är en flitig trendspanare som ständigt håller koll på vad som är på gång i London, Paris, Milano och New York. Vid ett seminarium på mässan ”Hem, villa och bostadsrätt” i oktober berättade han om de nu rådande trenderna och framtiden.

Retro med mycket färg, gratis egen kreativitet och symetriska mönster på väggar och golv är fortfarande en stark trend, liksom de marina influenserna som presenterades i våras; tänk ankare, kompassrosor, valar, sjökort och mycket blått. Till och med julkulorna i granen kommer att vara blå i år, bedyrar Stefan.

Odlingstrenden forsätter att vara stark, utomhus förstås, men nu invaderar de gröna växterna vårt hem, våra kontor och offentliga rum. Vad som verkar vara Stefans personliga favorittrend, och som även den presenterades i våras, kallar han ”Shimmer shammer” en upprorisk inredningstrend där vi letar efter det som är annorlunda, hittar vår egen personliga smak som inte alltid behöver vara så god. Gillar du metalliskt skimrande tapeter och pärlemorfärger bör du kunna hitta mycket i din smak i butikerna framöver.

Tapeten Chicago i Silver, Guld, Blank från Nobilis ligger helt rätt i tiden.

Inredningsdetaljer som är udda och personliga. Och kanske inte helt i linje med vad som anses vara god smak, är trendigt. Pistolvas från Bloomingville.

Gröna växter blir allt viktigare för vårt välbefinnande. Minigarden Corner vertikalodling från Wexthuset.

Stefan Nilsson är Sveriges mest mediala trendexpert och återkommer regelbundet i TV, radio och tidningar. Konstant på resande fot spanar han efter nya företeelser och fenomen inom inredning, design, mode, mat och annat som vi drömmer om.
– Jag kallar de fem huvudtrenderna för Vacation with Picasso, Marint Naivt, Flowers on Pedestals, New Simplicity och Schimmer Schammer.

Av: Susann Engqvist och Annika Rådlund
Text: Susann Engqvist Foto: Bloomingville, Engelska Tapetmagasinet, Wexthuset och Susann Enqvist

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår