Vårens inredningstrender 2016

Vårens inredningstrender 2016

Naturen är ständigt närvarande i vårens inredningsfavoriter där frukter, fåglar och tropiska inslag står sig lika bra som stora blad, element från urskogen och friska, frodiga färger.

Det naturliga  i säsongens inredning kan dock bytas ut för den som vill visa upp det mer eleganta och lyxiga i hemmet. Glamour i form av glansiga tyger, möbler i gyllene toner och den metalliska looken är därför långt ifrån omoderna den här våren.

– Det är tydligt att naturen alltid lockar på något sätt, och finns det ett intresse av antingen vår svenska natur eller av exotiska djungler så har man som heminredare alla möjligheter att visa det. Våren är en tid att våga förändring och visa vilka färger och mönster som verkligen är du, säger Andreas Larsson, marknadschef på Hornbach.

Inte sällan kan det vara så att man både gillar det färgglada och det mer stilrena och eleganta på samma gång, men det är inga problem för i vår är det inte bara färg och mönster som gäller utan det är lika trendigt att inreda ett eller flera rum med skimrande ytor där mässing, koppar och creme-färger får ta mer plats.
 

Säsongens trender är sammanfattade i dess fyra inredningsstilar: Miami beach, Botanical spirit, Graphic style och The new chic. Fruktigt, friskt och fräscht är det som gäller, men gärna kryddat med en touch av glamour. Det mesta i vårens nya kollektioner andas ungdomlighet och kan lika gärna anpassas för hemmafixaren som känner sig ung i sinnet och gillar att testa nya saker. Några säkra kort och trogna inredningsdetaljer hänger dock kvar från tidigare år, så som pasteller, trä och metall.

Botanical spirit, Nature at home
Denna exotiska trend präglas av färgerna från frukter, blad, buskar och stäppen. Gröna väggar och utsmyckningar med stora blad ger en botanisk känsla som påminner om urskog eller Tarzans djungel. Här finns färgtoner och plantmönster som kommer att få dig att längta efter semestern. Låt naturen förtrolla dig med friska och frodiga färger. Bo som i ett drömlikt växthus i en naturlig hemmiljö som passar hela familjen som gillar att inreda.

Graphic style, modern lines
Formeln för utformningen av denna inredningsstil beskrivs bäst med orden lodrät, vågrät och 90 graders vinkel. Rutor, cirklar och kvadrater är en del av den grafiska repertoar som passar kreativa personer perfekt. Här är det tilltalande enfärgat som gäller, från vitt via beige till skiffer. För att skapa en ungdomlig hemmiljö kan röda och blå accenter matchas med trä och metall. Geometri kombineras med hemtrevlighet i form av sicksack-mönster, kraftiga kontraster, innovation i 3D, mönstrade golv och trämosaik (intarsia). Kaotiska, röriga, färgade highlights skapas med hjälp av kuddar, enstaka möbler eller tyger.

Miami beach, Colour fantasy
Låt de underbara pastellfärgerna inspirerade av vatten, strand och semesteridyll ge en känsla av ren livsglädje. I denna inredningsstil är det fruktigt friskt som gäller och accentfärgerna turkos, gul och blekt rosa för tankarna tillbaka till femtiotalet. Allt känns levande och doftande när lekfull brokighet och grafiska mönster piggar upp vardagen. Lysande pastellfärger tillsammans med roliga mönster i form av exempelvis flamingor eller ananas livar upp ditt vardagsrum. Du som är ung, eller känner dig ung i sinnet, kommer att glädjas över de sommaraktiga färgerna och en tropisk hemmiljö.

The New chic, Golden glamour
Här är glamour och dyrbar anspråkslöshet mottot. Eleganta creme-, umbra- och terrafärger är säsongens mest populära. Glansiga tyger och skimrande ytor bildar den rätta miljön för sofistikerade damer och herrar. Mässing, stål, brons och metalliska toner som guld och koppar bildar en enhet. För att skapa grunden för en elegant stil i hemmet används med fördel mjuka mattor, eleganta rutor och möbler i gyllene toner. Kuddar som ser ut som om de är vävda av koppartråd avrundar den metalliska looken.

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Hornbach
Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Produkttips

Related articles in Inredning

Visa alla
DalaFloda, äkta trägolv

DalaFloda, äkta trägolv

Specialdesignade diskbänkar

Specialdesignade diskbänkar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Årets badrumstrend

Årets badrumstrend

I väntan på våren - plantera i kruka

I väntan på våren - plantera i kruka

Visa alla