AlltomBostad
 

Vår- och påskstämning med blommor

Vår- och påskstämning med blommor

Påsken är en av våra allra gladaste högtider. Våren är här, ljuset har återvänt och vi firar med god mat, pyssel och blommor. Färgvalet är gult, gult och åter gult, men naturligtvis finns det även utrymme för vita, lila och rosa toner.

Det finns ett rikt utbud av växter för inomhusbruk, och det börjar även dyka upp växter för trädgården. Här år några tips på hur du kan dekorera under påsken och inför vårens alla festligheter.

Liten vas på fat. Att ta ett par tulpaner eller knipsa av ett par blommor från rikblommande krukväxter och sätta i ett litet glas är bedårande. Extra effektfullt blir det när vasen placeras på en romantisk assiett.

Placera en bukett på ett oväntat ställe. Överraska till exempel genom att ställa en vacker vas med svenskodlade tulpaner och hyacinter på favoritstolen. Placera en söt bukett eller en liten kruka överst på kakfatet.

Rada upp. Genom att placera buketter eller krukor på rad fås en härlig masseffekt. Extra fint blir det om du binder samman färger eller former så det blir repetitivt. Blommorna kan placeras på ett sidebord, köksbord eller på fönsterkarmen där det finns plats.

Narcissus ’Tête à Tête’, en gul minivåreld eller jordviva lyser upp fint.

Blommor på menyn. God mat hör påsken till och ofta äter vi buffé. Det är lätt att glömma buffébordet, men här ska det naturligtvis också blomma. Ägg är ean klassiker och genom att placera en liten blomma mitt i äggskålen blir det extra festligt.

Bricka med säsongens växter. Plocka fram en bricka som du tycker mycket om och leta rätt på flera små vaser. Har du inte så många fungerar det utmärkt med små dricksglas eller tomma syltburkar. Placera olika blommor så som pärlhyacinter, tulpaner och narcisser i vaserna. Det är fint att blanda med mindre prydnadsväxter i krukor och ett par ljus. Lökväxter som pärlhyacinter kan gärna stå kvar med löken, den är också vacker.

Använd en kaffekopp som vas och stapla på ytterligare en kaffekopp för att skapa höjd. Fyll kaffekoppen med hyacinter, pärlhyacinter eller en liten miniväxt i passande format. Både romantiskt, charmigt och modernt på en och samma gång.

Placera Narcissus ’Tête à Tête’ i en korg eller låda. Täck med lite strån och mossa och dekorera slutligen med ägg.

Glöm inte entrén. Välkomna dina gäster med en symfoni av gula toner och ös på med vivor, gyllenlack, penséer, jordvivor, alunrot, påskliljor, Narcissus ’Tête à Tête’, ranunkler och Sedum ’Lemon ball’ i härliga gula toner.

Av: Annika Rådlund Källa: Blomsterfrämjandet

 

Blomsterfrämjandet

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår