AlltomBostad
 

Våren, en tid att se över din takavvattning

Våren, en tid att se över din takavvattning

Det är viktigt att se till att det är ett fritt flöde i takavvattningen så att det inte ligger barr, löv eller annat skräp som stoppar upp vattnet så att det blir stillastående. Det räcker om du gör det en gång per år eller om du märker att det är stopp.

- Det krävs inget avancerat utan det räcker att ta bort skräp och tvätta av med ljummet vatten och en mjuk borste med ett milt rengöringsmedel, säger Anders Bergstrand på Lindab.

Sköter du dina hängrännor och stuprör så håller de väldigt länge, upp mot 40 år. Livslängden varierar lite utifrån vart du bor. Längst ute vid kusten slits de lite hårdare på grund av allt salt i luften.så håller de väldigt länge, upp mot 40 år. Livslängden varierar lite utifrån vart du bor. Längst ute vid kusten slits de lite hårdare på grund av allt salt i luften.

Takavvattningen består av hängrännor, stuprör och de detaljer och tillbehör som håller allt på plats och som ger en snygg finish. Just utseendet har blivit allt viktigare de senaste åren. Lindab har avvattningssystem i ett flertal olika kulörer som gör det möjligt att matcha färgen på taket eller fasaden. Det ger huset ett helt annat utseende än de traditionella färgerna svart och vitt.

- Med våra tio olika kulörer och att antal legeringar tycker jag att vi har ett brett standardsortiment som passar de flesta. Intresset för inredning smittar av sig även utomhus och det märks att det säljs mera på utseende idag. Silver och andra kulörer har blivit väldigt populärt.

Förr var det bara plåtslagare som monterade avvattningssystem men det är inte särskilt svårt, så det blir allt vanligare att husägaren gör det själv. - Det är enkelt. Följer du bara föreskrifter och bruksanvisningar till punkt och pricka och är noggrann så kommer du att få ett snyggt, bra och hållbart resultat.

Läs mer på vår hemsida
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår