AlltomBostad

Vårkänslor på Formex

Vårkänslor på Formex

 Den röda tråden på Formexmässan var nystart, krispighet, ljus och vårsolens första strålar.
– Säsongens tema ”Fresh” speglar en ny, modern och ljus känsla. Det är enkelhet med ett designstarkt uttryck och en stark trend som speglar både naturens nystart och vårt behov av omstart efter en lång vinter, sa Formex projektchef Chicie Lindgren.


Formex - Sveriges största inredningsmässa, var fullspäckad med nyheter, inspiration och information.
Här är de fyra trendteman som presenterades;

Freshmen
Nya designers som satsar på hållbar design men det blir också allt viktigare med det som tål ögats slitage. De ultimata produkterna är de som kan täcka ett brett behov och funktion är ett nyckelord. Många produkter anpassas för ett gränslöst användande och förses med smarta lösningar för att bidra till ett bättre samhälle. Färger: Naturvit, olivgrön, rött, svart och turkos pastell.

Refresh
Handlar om att fräscha upp det man redan har. Att skapa en ny känsla genom att göra om, laga och måla om. Oemotståndligt är temat för den som vill provocera med nytolkningar av både tradition och funktion. Färger: Lila, svart. rosa, orange, sandbeige, svartblå.

Instant fresh
Temat syftar på att med enkla medel skapa en vårfräsch känsla i hemmet - tänk väldoft, grönsåpa och färska snittblommor. Färgskalan är glad och pigg. Stilinfluenserna är formstark och nostalgisk men med ett modernt formspråk. Färger: Solgul, rosa, grönt, lusblå, ljusgul, ljusrosa

Fresh-er
Det här är säsongens trädgårdstema. Det handlar om att njuta av färska primörer från köksträdgården och att vara nära naturen. Färgerna påminner lite om sjuttiotalets färgskala. Idealet är självhushållet i skafferiet där glasburkar och flakor fylls med inkokta päron och äppelmust. Färger: orange, julgrön, senap, brun, buteljgrön och beigegul.


Text: Annika Rådlund Källa: Formex
Foton ovan: Formex och Annika Rådlund
Foton nedan: Annika Rådlund

Några detaljer som utmärker säsongens tema ”Fresh”:

Färska blommor, som ger fräschör i hemmet. Bord och prylar från Dixie.

Vaser och krukor i alla former, de hör till säsongens nyckelprodukter. Vas 2 i 1 och som kan stå var och en för sig eller ihop samt gröna glasvaser frånSagaform.

Textilier med vattenfärgseffekter; det naiva, romantiska och poetiska syns i många utföranden i vår.Blomstrande textilier och tapeter; det skira, romantiska och poetiska syns i många utföranden i vår. Kuddar Aquarelle från Linum.

Solgult och rosa var trendutställningarnas grundfärger på Formex.

Nytolkning av traditionella mönster. De två kuddarna till höger från Van Ash.

Tulpaner i någon av trendfärgerna var ett vanligt förekommande inslag på mässan. Foto: Blomsterfrämjandet

Agneta Livijns keramikalster i vårens färger.

Årets trendfärger 2013- 2014 - framtagna av Moderådet tillsammans med Alcro.

 

 

Alcro
Agneta Livijn
B
lomsterfrämjandet
D
ixie
F
ormex
Linum
Sagaform
VanAsch

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår