AlltomBostad
 

Vårmässan Rum & Trädgård är igång

Vårmässan Rum & Trädgård är igång

Våren har precis startat på Rum & Trädgråd 7-10 mars. Där kan besökarna drömma sig bort en stund eller kanske komma ett steg närmare sin trädgårdsdröm. Årets tema på mässan är drömmar, som återspeglas i mässans utställningar och seminarier.

Hur ser din drömträdgård ut? Kanske innehåller den växter, en speciell inredningsstil eller ett eget växthus med träd som citron, apelsin eller fikon. Kanske drömmer någon om en kopp te i loungestolen på balkonen i eftermiddagssolen och en annan om en dags påtande vid kolonilotten och en tredje om en vackert planerad trädgård med blomsterprakt och gräsytor för lek och umgänge. På mässan finns många idéutställningar inom för både den lilla och den stora drömmen.

På mässan finns både sirliga trädgårdsmöbler i metall, cafémöbler, loungesoffor och även rustika möbler gjorda av trä tillverkade av timmer från gamla lador.
- Vad gäller möbler så tror jag mycket på det rustika som harmonierar med naturen men som samtidigt är enkla att kombinera och utplacera på nya ställen i trädgårdsrummet, sa Erik Hjärtffors som driver Lövsjö Loghouse.

På scenen föreläser Bosse Rappne från Ulriksdals slottsträdgård om Stadsodling, trädgårdsdesignern Ylva Landerholm visar bilder och berättar om hur man kan lyfta fram det vackra i sin trädgård, Jan Rundgren vars fokus ligger mer på inredning hjälper besökarna att möblera sin trädgård under temat ”Ute är det nya inne”.

Text och foto: Annika Rådlund

Årets färg grön var förstås en genomgående färginslag på mässan. Blad, barr och strån blandat med fjädrar och grenar.

Timmer och plankor från gamla logar och lador blir till rustika möbler hos Lövsjö Loghouse.

Grafitti Sthlm satte färg på mässan.

Betongmöbler och eldtunna i metall från Green Garden Home.

Finsk design från Nordic Forests i Smedjans monter.

Rum & Trädgård
Greeen Garden Home
Grafitti Sthlm
Lövsjö Loghouse
Smedjan

 

 

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår