Vilka second hand möbler säljer bäst?

Vilka second hand möbler säljer bäst?

Intresset för att köpa och sälja via nätsajter är stort. Kanske har du någon fåtölj eller hylla som står i förrådet som du vill bli av med? Andrahandsmarknaden blir bara mer och mer populär - och det finns pengar att tjäna för den som vill sälja.

Blockets summering av 2016 visar att de flesta köpare föredrar svensk design när det kommer till att fynda möbler och inredning. Ikea är årets mest eftersökta varumärke följt av Yngve Ekströms fåtölj Lamino, Nisse Strinnings hylla String och möbler från Carl Malmsten.

2016 annonserade svenska folket heminredning till ett värde av totalt cirka 1,3 miljarder kronor. Under året såldes exempelvis 167 soffor per dag i snitt. När Blocket summerar 2016 är det tydligt att svenskar föredrar svensk design i sina hem. På topp 10-listan över mest sökta design/varumärke är nio av tio svenska, undantaget är danska Hay.

– Blockets statistik kan säga mycket om samtida trender i de svenska hemmen. Utifrån års-statistiken 2016 kan man utläsa att den skandinaviska estetiken som präglas av funktionalitet, en lågmäld färgpalett och naturnära materialval är fortsatt populär. Det är praktiska möbler som har ett stort andrahandsvärde och kan byta ägare gång efter annan, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket.

Som en följd av möbelkategorins popularitet lanserade Blocket pop-up-sajten Blocket Design under 2016. Blocket Design ska göra det enklare för folk att upptäcka begagnade möbler och inredning från de mest tongivande formgivarna och varumärkena vilket inte bara gynnar köparna utan även säljarna.

– På Blocket köps och säljs tusentals designklassiker varje dag. En del vet exakt vilken modell och formgivare de letar efter och sätter upp en bevakning för att sedan invänta rätt annons. Andra är mindre kunniga inom design och behöver guidning. Därför lanserade vi Blocket Design som gör det enklare att hitta kvalitetsmöbler och mer inspirerande konsumera utan att tära på miljön, säger Linnéa Aguero.

Nisse strinnings hylla String går att kombinera i det oändliga. Hylla med sina tunna gavlar blivit en av 1900-talets främsta designikoner och den produderas fortfarande, nu i ännu fler färger. Den ligger även i toppen på mest eftersökta möbler på Blocket.

Soffan Samsas finns fortfarande i produktion och det är en 60-talare som har sitt ursprung i fåtöljen Konsert, som Carl Malmsten ritade för Konserthuset 1923. Den passar i alla miljöer, privata och offentliga och den går att beställa i valfritt tyg. Soffan ingår i en familj som också består av fåtöljen Samsas, en rak tresitssoffa samt en tvåsitssoffa med samma namn.

Fåtöljen Lamino - en av de populäraste på Blocket 2016. Den är designad av Yngve Ekström för Swedese år 1956 och finns fortfarande i produktion i olika utföranden.

Topp 10 mest sökta design/varumärken i möbelkategorin 2016:
1.IKEA (olika modellnamn)
2.Lamino
3.String
4.Carl Malmsten
5.Englesson
6.Dux
7.Svenskt Tenn
8.Hay
9.Mio
10.Norrgavel


Mest bevakade bland kvinnor/män 2016:
Ikea/ikea
String/String
Hay/Lamino
Svenskt Tenn/Jetson
Flos/Hay
Thonet/Flos
Kivik/Eames
Kartell/Norrgavel
Lamino/Wegner
Norrgavel/Dux


Mest eftersökta möbler 2016:
1.Soffa
2.Byrå
3.Skrivbord
4.Garderob
5.Skåp
6.Bäddsoffa
7.Fåtölj
8.Säng
9.Bord
10.Vitrinskåp


Populärast på Blocket Design 2016:
1.Bruno Mathsson
2.Arne Jacobsen
3.Svenskt Tenn
4.Carl Malmsten
5.Hans J Wegner
6.Rörstrand
7.Hay
8.Josef Frank
9.Alvar Aalto
10.Fritz Hansen


Av: Annika Rådlund Källa: Blocket
Foto:Blocket, String, Carl Malmsten

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Related articles in Inredning

Visa alla
DalaFloda, äkta trägolv

DalaFloda, äkta trägolv

Specialdesignade diskbänkar

Specialdesignade diskbänkar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Årets badrumstrend

Årets badrumstrend

I väntan på våren - plantera i kruka

I väntan på våren - plantera i kruka

Visa alla