AlltomBostad
 

Walk in closet - rummet många vill ha

Walk in closet - rummet många vill ha

En garderob som upptar ett helt rum, en så kallad Walk in closet eller Dressing room, är rummet som svenska bostadsägare drömmer om. Det är det överlägset mest önskade rummet bland både kvinnor och män. På andra plats kommer walk-in-skafferi medan hemma-spa tar en tredje placering. Det visar en undersökning från Elfa.

Vi har anat det länge, men det är först nu det är bevisat. Ett vackert organiserat dressing-room står högst upp på önskelistan för många svenskar. 34 procent, nästan var tredje bostadsägare, drömmer om att ha ett dressing-room hemma med gott om plats för kläder, skor och accessoarer.

– Många har ett stort behov av både bra och rymlig förvaring av sina kläder och skor och då kommer ett dressing-room högt upp på önskelistan för de flesta. Det är en lyx att ha ett rum där man samlar alla sina ting och dessutom organiserar det fint så att man får en bra överblick av det man har, säger Christine Dahlman, PR-ansvarig på Elfa.

Nästan dubbelt så många kvinnor som män drömmer om ett dressing-room
Framför allt är det kvinnor som suktar efter ett dressing-room hemma, hela 42 procent jämfört med 25 procent av männen. Drömmen om ett dressing-room är störst i åldersgruppen 56 till 65 år.

Organiserade inredningsdrömmar
Hur vårt dressing-room ska inredas har vi tydliga önskemål om. Garderober som utnyttjar höjden upp till taket, tillräckligt med hängskenor och lådor och skjutdörrar som sparar plats är några av önskemålen.

Även om drömmen om ett dressing-room skulle vara långt borta kan du organisera dina kläder, skor och accessoarer på ett smart sätt även i din vanliga garderob.

– Kläder som du använder ofta hänger eller lägger du i ögonhöjd, kläder som inte är i säsong förvarar du i kartonger, antingen på hyllor högt upp eller i förrådet, medan fest- och formella kläder som används mer sällan hängs längst in. Använd vackra pappåsar som förvaringslådor för sjalar, smycken, solglasögon och andra accessoarer, säger Christine Dahlman.

Vi drömmer även om walk-in-skafferi och hemma-spa
Walk-in-skafferi i köket är också ett önskemål för många. 16 procent drömmer om ett walk-in-skafferi, alltså ett rum avsett för råvaror och köksgeråd. Allra populärast är även detta bland kvinnor, med 21 procent jämfört med tio procent bland männen.
Ett hemma-spa med till exempel bastu och relax kommer på tredje plats med tolv procent. Mest populärt är hemma-spa bland de yngre med 21 procent i åldersgruppen 20-35 år.

Av: Annika Rådlund Källa: Elfa
Foto: Ikea, Elfa och Hth

Foto: Ikea
Så här vill vi inreda vårt dressing-room! (flervalsfråga)
1. Garderober anpassade efter mina behov (t.ex. tillräckligt med hängskenor och lådor) 63%
2. Skjutdörrar som sparar plats 51%
3. Garderober som utnyttjar höjden upp till taket 42%
4. Speglar på garderoben eller väggarna 33%
5. En snygg och bekväm fåtölj 7%
6. Bord med spegel för t.ex. smink eller hår 5%
7. Heltäckningsmatta 4%
8. TV 2%


Drömrummet för många.
Här med förvaringslösnngar från Elfa.

Lyxig vardag med en organiserad garderob.
En walk-in garderob skapar lugn och rena linjer. Här ger enkla, svartbetsade hyllor och lådor som ger en bra överblick över skor, kläder och accessoarer. Med skjutdörrarna av svart glas och designfronter är det enkelt att stänga. Modell: Alu Lux/Svart Glas från Hth.

Stolmen från Ikea i  4 sektioner har justerbar i höjd mellan 210-330 cm vilket gör det möjligt att utnyttja hela takhöjden.  Storlek 405x50x210-330 cm. Pris: 6 115 kr

 

Elfa
Hth
Ikea

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår