Årets trendfärg - orange

Årets trendfärg - orange

Tangerine Tango har utsetts till årets färg 2012 av Pantone, världsspecialist inom färg och professionella färgstandarder för designindustrin. Använd orange för att betona en viss egenskap, klä in en vägg som en vitaminkick, eller för att komplettera material som tillexempel mörka eller rökfärgade träytor.

Trenden mot dynamiska färger kommer direkt från catwalken och gör stora avtryck i inredningsmiljöer. Energiska och livfulla orange skapar en ”krydda i vardagen”. Ladda upp hemmet med mönstrade detaljer som kuddar, överkast, handdukar eller filtar. En köksapparat eller bordsskiva i orange ger oväntad färgklick. Letar du efter ett billigt sätt att pigga upp ditt hem - måla en vägg i Tangerine Tango för en dynamisk explosion av energi i köket, farstun eller hallen.

Tangerine Tango, en pigg rödorange, ska ge energikick. 
- Sofistikerad men samtidigt dramatisk och förförisk, är Tangerine Tango en orange med mycket djup. Påminner om strålande nyanser vid en solnedgång, säger Leatrice Eiseman, verkställande direktör för Pantone Color Institute ®.

Pantone utser varje år en trendfärg och för att komma fram till vilken det är så kammar de av världen och söker färginfluenser. Det kan handla om underhållningsindustrin och filmer som är i produktion, konstsamlingar, heta nya konstnärer, populära resmål, resor och andra socioekonomiska förhållanden. Influenser kan också bero på teknik, tillgång till nya texturer och effekter som påverkar färg, och även kommande idrottsevenemang som fångar uppmärksamhet över hela världen.
I mer än ett decennium har Pantone valt ut årets färg som påverkar produktutveckling och inköpsbeslut i flera branscher, bland annat mode, hem och industridesign.

Text: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund, Formica®och Ballingslöv

Bilderna i toppen: Formica® högtryckslaminat för exteriört bruk har valts för detta färgstarka lägenhetskomplex och kök från Ballingslöv.

Vitt badrum med detaljer i orange från Ballingslöv.

Färgglad fasad för den som vågar, i trendfärgen orange.

Nytt porslin i retrostil från Villeroy Boch, Anmut my colour orange sunset.

Grytor i orange är en nyhet från Rotor.

Orange ger en fin konstrast till grå, Filtar i ull från Klippan.

Kök i varm orange färg från Ballingslöv.


Ballingslöv

Formica
Klippan yllefabrik
Rotor design 
Villeroy Boch

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Related articles in Inredning

Visa alla
DalaFloda, äkta trägolv

DalaFloda, äkta trägolv

Specialdesignade diskbänkar

Specialdesignade diskbänkar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Årets badrumstrend

Årets badrumstrend

I väntan på våren - plantera i kruka

I väntan på våren - plantera i kruka

Visa alla