AlltomBostad
 

Årets utemöbler

Årets utemöbler

Allt fler vill använda det uterummet, uteplatsen, balkongen och trädgården som ett extra vardagsrum. Möblerna får därför gärna vara bekväma och rymliga med plats för mjuka kuddar.

Mjukt, mysigt och en härligt loungekänsla dominerar sommaren 2013. Det blir allt viktigare att koppla av och umgås med familj och vänner på sin uteplats.

- Jag skulle säga att vi fortsätter se hur utemöblerna blir mer och mer inomhusliknande. Under den stora möbelmässan i Milano fick alla utemöbler ordentliga dynor och massor av kuddar i textilier. Visst kan de bli lite våta i regnet men sen får de torka i solen, säger trendanalytikern Stefan Nilsson.

Soffmöblerna kommer i nya former i olika typer av väderbeständiga material. Stilrena fyrkantiga former blandas upp med mjukare retroinspirerade möbler. Bordsskivor av stenmaterial eller av plast som liknar trä är lättskött och underhållsfritt. Trenden är att det ska vara mer hållbart både när det gäller livslängd och tillverkning. Återvunnen plast, pelarbord och rotting är något som syns mer och mer på årets utemöbler.

Text: Annika Rådlund Foto: Annika Rådlund och Ikea

Bilderna i toppen: Loungekänsla på uteplatsen med Ikea. Soffa Ammerö finns i olika sektioner, hörn 1195kr, 1-sits 900 kr, bord Ammerö 595 kr . Fåtöljen PS Vågö finns i flera färger, 249 kr/st.

Shelter utegrupp i wicker som säljs i moduler från EM möbler. Finns i butik från och med v13.
2-sits L 178 cm, B 98 cm,  9 995 kr inkl dynor, 3-sits L 276 cm, B 98 cm, 14 995 kr inkl dynor.
Bord med Hello Kitty av Bea Szenfeld. Vikbar skärmvägg i trä från Clas Ohlson.

 

EM
Ikea
T
rendStefan

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår