Badrumstrenden- lyxigt och personligt

Badrumstrenden- lyxigt och personligt

Ledord för majoriteten av de som renoverar är först och främst att badrummet ska vara funktionellt, men också att det ska vara en plats att koppla av på. Dessutom vill många badrumsrenoverare att interiören ska spegla personligheten, och att det ska ska kännas lyxigt i allt från materialval till trivselhöjare så som golvvärme och inbyggd belysning.

När det gäller badrumsgolv så växer sig trenden med handgjorda cementplattor med orientalisk look och gammaldags patina allt starkare i höst. Inne är även de så kallade ink-jet-plattorna med digitala tryck som naturtroget efterliknar marmor och natursten, som  kan användas för både golv som väggar.

Tydligt är också att storleken på kakelplattorna ökar för var år som går, och att många efterfrågar plattor på 60x60 och större. På armatur-sidan är det nu helt rätt med blandare som har inbyggda lampor vilka får vattnet att skifta i färg beroende på temperatur. Och för den trendkänslige är höstens accessoarer i badrummet, så som handdukar och mattor, i färgerna lila och limegrönt.

− Hösten är den tid på året då badrumsrenoveringarna toppar projektlistan, och våra varuhus fylls av hemmafixare med spännande idéer som de vill förverkliga. Lyx är en röd tråd för många badrumsrenoverare, men trots detta går trenden mot att badkaren blir mindre och mindre, utan en massa tekniska finesser. Dagens familjer vill inte ha ett stort otympligt massagebadkar som tar upp mer plats än nödvändigt, utan väljer istället de fristående mer smäckra modellerna, som ger rummet ett betydligt luftigare intryck, säger Weronica Lundgren, marknadschef på Hornbach.

Sergio Lozei från Jacuzzi säger samma sak - att många vill ha spabad men nu efterfrågar mindre modeller.
- Det blir luftigare i badrummet och de kan även placeras både utomhus, tillexempel på terassen och även i mindre badrum. 

 

Text: Annika Rådlund
Källa: Hornbach och Sanova

iSpa från Gessi har takduschar med belysning som svävar ut från taket. Välj mellan vattenfall, dusch och mist. Badrumsspecialisten

Electa är lika elegant som marmor och lika vacker på golv som vägg. Finns i tre storlekar, Höganäs.

Blandare Apollo från Avital skiftar färg efter temperatur på vattnet. Hornbach

Serien Loop & Friends från Villeroy & Boch ingår badkar som är ovala, fyr-, fem eller sexkantiga, fristående eller inbyggda, badkar som är utformade för hörn och badkar som sparar ytor. Formerna är de samma –med mjuka linjer. Badkaren är också extra lena och skyddande tack vare en speciell ytbehandling.

CitySpa från Jacuzzi är avsett för två personer. Med sina 2,4 kvadratmeter är det ett spa som innebär mindre belastning för golvet och därför med enkelhet kan placeras både inom- och utomhus.

Gessi-Sanova
Hornbach
Höganäs
Jacuzzi-Sanova
Villeroy&Boch

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Related articles in Badrum

Visa alla
Att bygga pool på hösten

Att bygga pool på hösten

Remaljering av badrum

Remaljering av badrum

LIVING by SMEDBO

LIVING by SMEDBO

8 saker du måste tänka på när du köper badkar

8 saker du måste tänka på när du köper badkar

Satsade på att bygga ett nytt hus

Satsade på att bygga ett nytt hus

Visa alla