AlltomBostad

Designpersonligheter visar hur granen ska kläs

Designpersonligheter visar hur granen ska kläs

Hotell Birger Jarl i Stockholm har årligen en julgransutställning. I år fick tio spännande design- och modepersonligheter möjligheten att klä varsin gran. Den noga utvalda skaran har bjudit på en mångfacetterad uppsättning granar som överraskar, med såväl en chokladdoppad gran som en skyltdocka i julgransskrud.

- Den här julen lyckas kreatörerna återigen slå oss med häpnad och skapa en unik känsla i vår lobby. Hotel Birger Jarl värnar om samspelet mellan svensk tradition och nytänkande design och julgransutställningen omfamnar detta på ett förträffligt sätt, säger Marianne Hultberg, vd på Hotel Birger Jarl.

- Jag hade flera mer eller mindre omöjliga idéer och till min stora glädje var Chokladfabriken intresserade av att doppa en hel gran i choklad. För mig handlar julen främst om mat och då specifikt om att äta så mycket choklad som möjligt under så kort tid som möjligt, säger Ann-Sofie Back som döpt sin gran till Brown.

- Känslan av livets förgänglighet finns alltid närvarande men också en förhoppning om pånyttfödelse i en annan tid. Vi har smyckat granen med rostiga detaljer som visar på tingens skörhet med ett förflutet som överlevt och försökönats med slitage. Granen representerar livet som smyckas av livets nyckfullhet och modets cykler. Inget nytt under solen, säger Eva Billing om granen Granny.


Årets granar:
Ann-Sofie Back, designer, "Brown"
Behnaz Aram, designer, "Flower Lab"
Cia Jansson, modechef och Creative Director på tidningen Elle, "Joyeux noElle"
David & Martin / David Andersson och Martin Larsson, smyckesdesigners, "Kairo"
Elin Kling, modeprofil, "Greetings"
Fräulein von Hast / Christina Strindlund och Hanne Hague, designer, "Marry Spandex"
Hunkydory / Christopher och Ulrika Bjercke, designer, "Hunkydory Christmas"
Judits Second Hand / Eva Billing, ägare, " Granny"
Karin Säby, designer, "Icicles Sustainable Christmas"
Our Legacy / Christopher Nying och Jockum Hallin, designer, "Granhörn"

Våga ta ut svängarna när du klär din gran i år!
Fler bilder finns i bloggen!


Text: Mumlan Nyhlin.
Foto: Karin Ljungdahl.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår