AlltomBostad
 

Eld i trädgården


Röshults Eldkorg sprider
ljus i mörkret.

Kanske är det den långa, mörka vintern som gör att vi älskar att se dansande lågor. För visst är det är något speciellt med flammande eldar.

Vid festliga tillfällen tänder vi marsaller utanför vår ytterdörr för att signalera till gästerna att här är det fest. Snöiga vintrar kan man se söta små snölyktor lysa utanför husen, och på valborgsmässoafton tänder vi jättelika brasor för att fira vårens återkomst. Vi tycker helt enkelt om att elda i det här landet. Här är några tips på hur du kan använda eld för att pryda din trädgård.
Eld ovanför marken

Festligt och dramatisk blir trädgården med en flammande eld högt över marken. Eldkorgen ger en känsla av medeltida äventyr och mystiska sagovärldar. Och eftersom man eldar med ved kan man grilla både korv och marshmallows.


Snyggt design har eldstaden Tipi
från www.tipi.nu

Bekvämt och socialt
För dig som inte vill bygga en egen eldstad, men ändå vill samla nära och kära runt en värmande brasa, kan en utespis vara något. Färdig att ställa ut. Bara att sätta igång
och elda. En annan fördel är att man kan ta bort den när man eldat klart.


Helgöj, utespis från Interstil.

Värm dig med stil
Idag finns det många olika terrassvärmare att välja mellan. De flesta går på el eller gasol. Det glöms lätt bort att en öppen eld kan värma gott den med. Infravärme i alla ära, en sprakande brasa är mysigare.


Night Light, modern stormlykta
från Form Chill i tre storlekar.

Lys upp med lyktor
Levande ljus ger trädgården en romantisk atmosfär. Extra mysigt blir det om du använder välluktande doftljus. Med hjälp av lyktor hindrar du dem från att slockna i vinddraget. Dessutom kan du tända dem inne för att sedan bära ut dem och hänga upp dem, perfekt när det är kallt ute.

Elda säkert
Det är viktigt att elda på ett säkert sätt. Elda aldrig i närheten av brännbart material och var försiktig så att inte glöden sprids med vinden. Försäkra dig om att elden är ordentligt släckt innan du lämnar platsen.

www.eldkorg.se
www.formchill.se
www.interstil.se
www.tipi.nu

Av Karolina Jonsson

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår