AlltomBostad
 

Familjen Skeppar renoverade gillestugan

Familjen Skeppar renoverade gillestugan

Familjen Skeppar - Ljungqvist var trötta på sin lite mörka och murriga gillestuga och bestämde sig för att göra om all interiör, och det var ljust och vitt de ville ha.

– Vi tog en ljus kulör för att rummet skulle bli ljusare, det är ju väldigt små fönster där, och vi ville att det skulle upplevas som större och rymligare. Det vi inte gillade innan var att det var så mörkt och det kändes instängt att vara där, nästan deprimerande, berättar Susanne.
Nu tycker hon att rummet på 24 m² har fått en helt annan känsla.
– Det känns inte längre som att man är i en källare, nu är det ljust och luftigt och inte så trångt. Vi målade alla väggar, trappen, plus taket vitt och vi tog bort spaljén vid trappen.
Trapphuset fick en ljus tapet med mönster.
– Det var den största utmaningen, att få till mönsterpassningen på tapeten i trappan. Vi ville få det att se ut som våden gick rakt ner bakom den. Sen var det även väldigt trångt längst in under trappen, och det var svårt att få till det bra där.
De tyckte inte om trägolven så de bestämde sig för att lägga en mjuk heltäckningsmatta över.
– Det är det enda vi lejde bort, resten gjorde vi själva.
Susanne tycker att tegelväggen blev mycket snyggare när den blev vit.
– Nu ser man braskassetten och brasan tydligare. Vi målade teglet med väggfärg för puts och på träväggarna målade vi med vanlig inomhusfärg, väggfärg för trä. Taket målades med takfärg för inomhusbruk och de använde ingen speciell täckfärg för kvisthålen. Renoveringen kostade familjen cirka 13 000 kronor.
– Den största delen var kostnad för mattan inklusive jobbet att lägga in den. Det blev billigt då vi gjorde allt annat själv. Möbler och diverse inredning kostade dem 14 000 kronor, och de är väldigt nöjda med sin investering.
– Vi med många andra tycker att det blev ett helt nytt rum! 

Text: Annika Rådlund
Foto: Susanne Skeppar

Gillestugan som tidigare kändes mörk och trång är nu ljus och luftig.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår