Fem badrumstrender 2017

Fem badrumstrender 2017

Badrummet är idag så mycket mer än bara ett utrymme för tvätt och toalettbesök, i takt med att inredningsintresset har ökat har också intresset för ett snyggt, funktionellt och trendigt badrum ökat.

Badrummen blir allt större och fyller fler funktioner än tidigare och tekniska lösningar med smart förvaring syns allt mer hos leverantörerna.
–Eftersom vi svenskar tillbringar närmare en timma om dagen i badrummet, är det inte så konstigt att våra badrum är viktiga för oss, säger Johannes Widenström, Varuhuschef på Fredells Byggvaruhus i Sickla.
Trender till trots är vitt fortfarande det absolut vanligaste, mestadels är det skandinaviskt avskalat som gäller men han har även sett ett intresse för retro-badrum.

Den rustika och naturliga trenden kommer också starkt nu även när det gäller kakel och klinker. Stilen går bort från det vita och rakskurna och kantiga till mer rustikt, slitet med olika kulörer inom beige, grönt och greige. Mycket mer mjuka och varma färger än svart och vitt som dominerat länge i badrummet. Plattorna får gärna ha en handgjord känsla och inte kännas helt ”perfekta”.

– Vi märker en större och större efterfrågan från våra kunder på varmare kulörer och inte så mycket rakskuret utan mer handgjord känsla. Vitt, svart och grått har dominerat i våra hem under många år och det känns extra kul att man nu vill ha in mer färg. Accentfärger som blått och grönt när det gäller kakel kommer det mycket av och känns helt rätt i den mer naturliga trenden, säger Kakelspecialistens marknadschef Gunilla Eriksson.

Fem badrumstrender 2017:
1. Naturnära
Jordnära färger och strukturer som påminner om naturens egna, som trä och sten, är starka trender. Både som äkta vara men även som imitationer i mer slitstarka material.

2. Pastellmålat och kombinerat
2017 kommer fler kombinera kakel med målade ytor i badrummet och gå ifrån helkaklade väggar. Färger som kommer starkt är dimrosa, petrol, grönt och turkost. Kulörer som passar till de många nya ytmaterial på tillbehör som blivit populära.

3. Ytskikt
Blandare, handtag, knoppar och beslag finns nu inte bara i krom och rostfri finish, utan även som rosé guld, polerad och opolerad mässing och black chrome för att nämna några.

4. Badrum för välbefinnande
I princip alla som renoverar sina badrum idag sätter in en lite lyxigare takdusch. Även badkar har fått ökad status.

5. Kreativa kakelformat
Sedan ett par år har storleken på kakel och klinker gått mot de större formaten och 25x40cm och 30x60cm är vanliga val. Även andra former som frångår de traditionella kvadratiska eller rektangulära formerna, såsom hexagon och fiskben, är i ropet. Många väljer att ha samma klinker på både väggar och golv men blandar storlekarna.

Vit har länge varit den mest populära badrumsfärgen. Klinker som påminner om sten blir fint till, här med en duschränna klinkerramen Stockholm från Blücher. Duschrännan kan placeras vid väggen eller mitt på duschgolvet.

Klinker FS Oldker är en klinker som ger känslan av ett gammalt golv med ett slitet utseende. Plattan har ett blått gammaldags sirligt blommönster, den är en så kallad precut vilket betyder att en platta innehåller fyra plattor med en skåra emellan. Detta görs för att fogningen ska gå snabbare. Foto: Kakelspecialisten.

Sideline - Tvålkorg i polerad krom med bottenplatta av svart Solid Surface. Tillverkad av massiv mässing som inte rostar. Hållare Air till din hårfön och till din locktång alternativ plattång. Båda från Smedbo.

Badrumsföretaget Aspen har nyligen utvecklat badrumsmöbler som kan färgsättas i valfri nyans från NCS-färgskalan, vilket kan piffa upp vilket badrum som helst. Valmöjligheten gör det möjligt för kunden att också skapa ett personligt badrum.

Aspen har även tagit fram trendiga beslag i olika material och former, något som snabbt och enkelt kan ge ett badrum ett ansiktslyft.

Materialet terrazzo är består av ihopgjutna stenbitar som slipas och sågas i olika format och det går att göra i princip hur stora plattor som helst och beroende på vilken eller vilka typer av sten som används så finns det väldigt många olika färgkombinationer att välja på. Foto: Svensk Terrazzo-Teknik

A-Pex takdusch från Damixa har just belönats med det prestigefyllda internationella designpriset Red Dot Award för bästa produktdesign 2016. De premieras för ”High Design Quality” och utmärker sig genom att låta daglig användning och snygg design förenas i en och samma produkt.

Kreativa kakelformat och oväntade kombinationer kommer starkt inom badrumsinredning.
Bild 1: Takdusch Duschbyggarna Colour Line i Brons. Kommod Duobad Sekel Svart, Toalettrullehållare Vedum Louis Bronsoxid.. Klinker Golvabia Bohem Dekor, Kakel Lhådös Santana Vit Blank 10x20 Kakel Lhådös Acacia Verde Cobre 20x20
Bild 2: Takdusch och tvättstälsblandare Tapwell i Honey Gold Art, Dansani Special Collection Deluxe-paket med tvättställ, kommod och spegelskåp med belysning. Klinker Lhådös Uptown Mint 15x15 och 30x60 samt kakel Bricmate Vit Blank. Foto: Freddels byggvaruhus


Av: Annika Rådlund Källa: Fredells byggvaruhus och Kakelspecialisten
Foto: Aspen, Blücher, Damixa, Freddells byggvaruhus, Kakelspecialisten, Smedbo och Svensk Terrazzo-Teknik

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Related articles in Badrum

Visa alla
Öka värdet på din villa

Öka värdet på din villa

Spabad och energiförbrukning

Spabad och energiförbrukning

Att bygga pool på hösten

Att bygga pool på hösten

Remaljering av badrum

Remaljering av badrum

LIVING by SMEDBO

LIVING by SMEDBO

Visa alla