Förnya i badrummet utan att renovera

Förnya i badrummet utan att renovera

Är du sugen på att förnya i badrummet utan att renovera? Det går att ge badrummet ny karaktär enligt årets trender med hjälp av snygga produkter. Varför inte satsa på  en roséfärgad kran, handfat i mosaik, grönt badkar eller skapa dramatik med svarta detaljer?

När våren kommer vill många fixa till och göra om hemma i samband med den obligatoriska fönstertvätten. Från mörker, tända ljus och mys, till rent, ljust och gärna lite nytt. Felicia Sobocki, badrumsälskande entreprenör med design och inredningsintresse, ger här 7 tips på hur man får ett nytt badrum utan större ingrepp och för billigare penning än att renovera.

–Det kan både vara billigt och enkelt att skapa ett nästan helt nytt badrum utan att för den delen behöva byta kakel eller golv. Förvandla badrummet med små medel i stället som en ny kran eller ett nytt handfat. Nu går det dessutom fort då man kan sitta hemma och inspireras och klicka hem produkter som man får hemlevererade direkt till dörren.

7 tips på hur du förvandlar badrummet enligt årets trender:
Mässing och rosé: fortsatt populärt med blandare i mässing och rosé.
Svarta detaljer: skandinaviska ofta vita badrum får en annorlunda och dramatisk look med svarta detaljer.
Mosaik: en del av trenden med geometriska former. Detaljer: Köp designfötter tillbadkaret för att ge det en stil som syns
Färger: bada färgstarkt – gärna i gröna toner som är vårens starkaste färgtrend.
Finrum: badrummet är vårt nya finrum. Har du plats, sätt in en soffa, fåtölj eller stor matta!
Små medel: Sätt in färska blommor!

Vik i hop alla handdukar fint och lägg dem i ordning. Dekorera gärna en bricka med doftpinnar eller en grön växt för extra fräschör. På bilden är det de ekologiska frottéhanddukarna Ella och Stella från Himla, från 99 kr/st hos Ellos.

Det blir en ny look medvättställsblandaren Hafa i Rosé, Den kostar 2461 kr hos badhem.se.

Bryt av allt det vita med svart och grått för extra kontrast. Jacquardvävd badhandduk med fransar 149 kr, duschdraperi 199 kr och badrumsmatta 79.90 från H&M Home. 149:

Nya krokar att hänga handdukar och smycken på ger badrummet ett lyft. Hängare i form av händer i järn, 119 kr/st från baldershage.se. Branch vit från Bosign finns hos johnwall.se för 250 kr/st.

Handdrejat handfat från Soitaire design förändrar hela intrycket av badrummet. solitairedesign.se

Nya badkarstassar finns hos badhem.se

Gröna växter eller snittblommor är alltid trevlig i badrummet. Passa på under den gröna säsongen att plocka in syrén, kvistar med gröna blad och sommarblomster. Vill man ha extra väldoft satsa på doftljus eller doftpinnar. (Kom ihåg att aldrig lämna ljus utan uppsikt). Ecoya, Metro Jar i doften Vanilla bean, 299 kr. Franch Cade & Lavender från Voluspa, pris cirka 298 kr och doftstickor Hammam mini secret med väldoftande och energigivande egenskaperna från uppfriskande eukalyptus och rosmarin,från Rituals kostar 145 kr hos Lyko.se

Av: Annika Rådlund Källa: badhem.se, lyko.se, johnwall.se, himla.se, ellos.se och solitairedesign.se

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Related articles in Badrum

Visa alla
Öka värdet på din villa

Öka värdet på din villa

Spabad och energiförbrukning

Spabad och energiförbrukning

Att bygga pool på hösten

Att bygga pool på hösten

Remaljering av badrum

Remaljering av badrum

LIVING by SMEDBO

LIVING by SMEDBO

Visa alla