AlltomBostad
 

Göra mindre byggnader eller tillbyggnader

Göra mindre byggnader eller tillbyggnader

Att bygga en friggebod, pool eller inglasad veranda kan kräva kunskaper inom en rad områden. Tänk på att du kan behöva bygglov även för mindre byggnationer.

När du gör mindre byggnationer kan du behöva hjälp med kompetens inom flera områden. Vilken kompetens du behöver anlita beror på vad du ska göra. Sakkunniga finns inom alla områden, till exempel arkitektur, byggnadskonstuktion, VVS och el. Beroende på projektets omfattning och om du bygger själv eller anlitar hantverkare uppstår olika behov. Du bör bland annat tänka på frågor som stabilitet, brandsäkerhet, energihushållning och tillgänglighet.

Få hjälp med din ansökan
Om du är osäker på om du behöver bygglov för något du planerar att bygga, bör du kontakta byggnadsnämnden i din kommun för att få klart besked. För att ansöka om bygglov kan du ringa eller skriva till byggnadsnämnden. Vanligtvis vill nämnden att du sänder in en ansökningsblankett och byggnadsritningar.

Källa: Boverket

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår