Inpireras av Yasuragis nya rum

Inpireras av Yasuragis nya rum

Yasuragi Hasseludden har utökat anläggningen med nyinredda mötesrum och 27 hotellrum med inspiration från Japan. Det japanska badet har fått fler varma utomhuskällor och en bastu med tillhörande kallpool.

Det har skapats nya mötesrum där färg och design ska inspirera gästerna.
- Vi har gjort fyra temarum. Här finns utrymme för det moderna Japan och tanken är att man även ska få med sig kunskap om Japan hem, berättar Yasuragis vd Anna Spjuth.

Ett av rummen visar en traditionell japansk teaterscen som kallas Kabuki, och ett visar Tokyos mest trafikerade övergångsställe, Shibuya. Det tredje har fågelkvitter, skogsdoft och japansk trädgård som tema.
- Sen har vi Teien, ett jättehärligt rum! Och så har vi Mangarummet med svulstiga möbler med lite galna färger och så. Där kan man ha kreativa möten om man vill ha energi, förklarar Anna Spjuth.

Plats för lugn och kreativitet
Yasuragi är byggt så att alla rum har utsikt mot havet. Även altanerna, den nya bastun med tillhörande kallpool och de varma källorna vetter ut mot vattnet. Allting genomsyras av en japansk anda. Arkitekten som en gång ritade byggnaden är från Japan, trädgården som sluttar ner mot havet är japansk och alla rum har en japansk touch.

- Vår tanke med den nya mötesavdelningen har varit att ta in det moderna Japan till Yasuragi. Japan är verkligen ett land med kontraster och det vill vi också visa för mötesgästerna som nu får möta allt från mangamålningar till japansk trädgårdskonst, säger Alexandra Wachtmesier från Doos Arkitekter, som har ritat den nya avdelningen.

I nästan alla mötesrum finns fototapeter med motiv som förstärker den japanska känslan. Alla rum med utsikt mot vattnet håller en lugnare stil för att inte konkurrera med den utsikt som bjuds ut mot Höggarnsfjärden. Även loungen uppe vid mötesavdelningen har fått en ny skepnad. Rummet har nu en fototapet på ena väggen med ett motiv från en japansk trädgård. Även flera av hotellrummen är nyinredda.

Text: Annika Rådlund Foto:Yasuragi

Teien - Ett rum inspirerat av den traditionella japanska trädgården. På ena väggen en fototapet med bild av japansk stenträd¬gård. Rummet har utsikt mot vattnet. Här slår man sig ned på sittpuffar i olika storlekar som liknar stenar. Små bord med blomstermotiv från Moroso förstärker trädgårdskänslan. Vill man, kan rummets känsla ytterligare förstärkas med skogsdoft och fågelkvitter. I Teien kan du känna lugn och harmoni, doft och ljud som sätter igång kreativiteten när hjärnan arbetar sig igenom våra fem sinnen. Teien rymmer åtta personer lågt sittandes i ring.

Manga - Ett rum fyllt av energi. På ena långväggen en fototapet med mangamotiv i starka färger där cerise dominerar. Rummet har utsikt mot vattnet och är möblerat som ett styrelserum om än i mer utmanande stil. I mitten ett stort svart bord med inbyggda eluttag. Runt det, stora svarta samt röda fåtöljer i barock stil, men modern design. De röda fåtöljerna i plast, heter Proust och produceras av Magis. Rummet kan även användas för en middagssittning i en annorlunda, spännande miljö.

Mjuka former med naturfärger i loungen.

Temarum Shibuya har en fototapet med ett motiv från Japan.

Utepoolen har inspirerats av den omkringliggande miljön.

Japanska influenser genomsyrar hela Yasuragi. Rum Ryokan har stilrena låga möbler i naturmaterial.

Trä och sten är inslag även på spa-avdelningen.

Stora fönster ut mot trädtopparna gör badet till en upplevelse utöver det vanliga.

 

Yasuragi

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Related articles in Badrum

Visa alla
Att bygga pool på hösten

Att bygga pool på hösten

Remaljering av badrum

Remaljering av badrum

LIVING by SMEDBO

LIVING by SMEDBO

8 saker du måste tänka på när du köper badkar

8 saker du måste tänka på när du köper badkar

Satsade på att bygga ett nytt hus

Satsade på att bygga ett nytt hus

Visa alla