Köksbeslag

Du behöver inte byta luckor för att fräscha upp ditt kök. Ofta räcker det att du byter köksbeslag i form av knoppar, handtag och krokar. Just köksbeslag har varit en förbisedd inredningsdetalj under många år, men med de senaste årens trend med köksrenoveringar har köksbeslag verkligen kommit i fokus. Här på våra sidor om köksbeslag kan du se hur du kan förnya ditt kök med små medel genom att byta beslag. Själva arbetet med bytet är dessutom en enkel match. Det är inte svårare än att fästa nya beslag i de befintliga skruvhålen.

Köksbeslag i form av knoppar, handtag och krokar är både en ergonomisk detalj och en inredningsdetalj. Med bra köksbeslag blir det enklare att ta fram och ställa in saker i skåpen. Med vackra beslag blir köket en mer harmonisk plats generellt sett.

Idag finns en mängd tillverkare och leverantörer inom köksbeslag. Du har i praktiken flera hundra modeller av handtag och knoppar att välja mellan. Kvaliteten är hög oavsett vilket material du väljer. Vanligast idag är förmodligen handtag i aluminium eller rostfritt stål, med en ganska stor bredd. När det gäller färger är de klassiska färgerna svart och stålgrått mest populära. Notera att du bör titta på luckornas färg och form när du väljer beslag, detta för att beslagen ska harmoniera på bästa sätt med luckorna. För exempelvis vita luckor fungerar de flesta färger och utformningar. För luckor i omålat trä är det förmodligen lämpligast att också välja handtag eller knoppar i just trä.

Läs mer om olika tillverkare/leverantörer av köksbeslag här nedan. Du ser också ett urval av populära produkter inom köksbeslag. Klicka på en produkt för att läsa mer om modeller och dimensioner samt hitta länkar till inköpsställen.