AlltomBostad
 

Montering av ytterdörr

Tack vare en ny konstruktion har Swedoor's ytterdörrar blivit lättare att hantera vid monteringen. Där du tidigare har fått sänka ner dörren över gångjärnen, behöver du nu endast skjuta in den och skruva fast den. Därefter kan den justeres i både höjd- och sid-led. Med ett färdigt monteringskit har du nu allt som behövs för dörrens montering.


Steg 1

Kontrollera att underlaget är vågrätt.

Steg 2

Montera eventuellt droppbleck i väggöppningen, ställ karmen på droppblecket och täta med fogmassa. Droppblecket kan även monteras i efterhand.

Steg 3

Kila fast karmen provisoriskt i väggöppningen.

Steg 4

Kontrollera att gångjärnssidan står i lod (i djup och sidled). Kila ovanför fäst-punkterna och skruva fast karmens gångjärnssida.

Tips! För att lättare kunna hänga på dörren kan man spänna gångjärnets höjdjusteringsskruv, se steg 8. Lossa denna skruv när dörren är upphängd.

Steg 5

Montera dörrens bakkantssäkringar. Dessa skall inte skruvas i botten, lämna 10 mm spel. Häng i dörren ifrån sidan.

Steg 6

Skruva fast gångjärnens bakkantsäkringar och montera gångjärnens monteringsskruvar.

Steg 7

Kontrollera att tröskeln är i våg. Justera karmens slutbleckssida i lod (i djup och sidled). Kontrollera att springan mellan karm och dörr är jämn, skruva fast karmens slutbleckssida. Därefter skall drevning utföras mellan karm och vägg.

Steg 8

Justering av dörren i höjdled kan utföras med hjälp av insexnyckel. För att justera dörren i sidled lossas bakkantssäkring och monteringsskruvarna. Dörren kan justeras i sidled med hjälp av gångjärnets sidojusterskruvar. Sist skruvas bakkantssäkringen och monteringsskruvarna fast.

Steg 9

Dörrens täthet kan vid behov regleras i låsblecket, genom att böja juster-tungan med en skruv-mejsel.

 

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår