Nyrenoverad hall - före och efter

Nyrenoverad hall - före och efter

Drömmen om en hall i vit pärlspont hade funnits ett tag hos familjen som bor i ett 20-talshus. Den gamla tapeten hade gjort sitt och det var också en del utanpåliggande el i rummet som man beslöt sig för att byta ut.

Husets hall kändes mörk och behövde uppdateras för att matcha det nygjorda köket bättre. Familjen bestämde sig för att använda anamma den klassiska sekelskiftsstilen med pärlsont i hallen. Det är både tåligt och lätt att göra rent.

Väggarna täcktes med gipsskivor där det skars ut för elen och sedan valde man färdigmålade panelskivor i stället för äkta pärlspont. Med färdigmålade, höga lister blev resultatet en ljus och fräsch hall med gammaldags charm som passade huset. Man valde också runda lysknappar i gammal stil.
Familjen satsade också på att sätta in ett modernt elskåp istället för det gamla proppskåpet. Trappräcket och elementen målades vita.

Tidigare satt klädhängare och skohylla på en kort vägg. Den nya lösningen fick bli en hemmagjord, gammaldags hatthylla med flera krokar. Detta sparade plats, i stället för att ha en djup hatthylla där galgarna också tar extra plats. Men man valde en rejäl skohylla och då behövdes heller inte de gamla skoskåpen som hade hängt mitt emot. I stället fick den väggen en större spegel.

Förvaringslådan under spegeln har målats vit och hängde tidigare på väggen vid dörren. Där har man istället satt upp ett skåp med både hängare, hyllor och skåp för nycklar och plånböcker. Dessutom valde man att dra elen så det blev ett eluttag i hyllan för laddning av mobiltelefoner. En smart lösning som familjen blev extra nöjd med.

Före: Minimal hatthylla och skohylla. Tapet i svart och gult med ådringsmålat gult trappräcke.
Efter: Hemmagjord gammaldags hatthylla med krokar och skohylla från Mio. Vit Brandénspanel i pärlspont och vita lister. Vitmålat trappräcke.

Före: Svarta skoskåp, svarta och bruna små hyllor och lådor. Guldmålat element, utanpåliggande el.
Efter: En av lådorna för handskar från Indiska målades vit, bredare lister och dörrfoder ger den rätta känslan. Vitmålat element, bakomliggande el med rund lysknapp. Eluttag även i nyckelskåpet för laddning av mobiltelefoner.

Före: Gammalt proppskåp. Liten spegel.
Efter: Nytt elskåp. Svart spegel från House doctor.

En smart hylla vid dörren med både eluttag för mobiltelefoner, nyckelskåp och klädhängare.

 

Text och foto: Jenny Marcuson

www.brandens.se
www.xlbygg.se
www.indiska.se
www.mio.se
Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Related articles in Inredning

Visa alla
DalaFloda, äkta trägolv

DalaFloda, äkta trägolv

Specialdesignade diskbänkar

Specialdesignade diskbänkar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Årets badrumstrend

Årets badrumstrend

I väntan på våren - plantera i kruka

I väntan på våren - plantera i kruka

Visa alla