AlltomBostad
 

Rot-avdraget blir Hus-avdrag

Rot-avdraget blir Hus-avdrag

Om du ska renovera, bygga om- eller till din bostad eller anlita städhjälp kan du få skatteavdrag. Vilka tjänster som ger skatteavdrag kan du läsa mer om på Skatteverkets webbplats.

Avdraget är 50 procent av arbetskostnaden, och kan högst vara 50 000 kronor per år. Det innebär alltså att du kan ha arbetskostnader för upp till 100 000 kronor. Avdraget är knutet till den som äger bostaden. Par som äger en bostad tillsammans kan få göra skatteavdrag på upp till 100 000 kronor.

Så får du tillbaka pengarna

De nya reglerna innebär att du får avdrag på 50 procent av arbetskostnaden direkt på fakturan. Hantverkaren eller företaget som säljer tjänsterna ansvarar för att de fakturerade tjänsterna är husarbete som ger rätt till skattereduktion.

Kontrollera skatten

Det är viktigt att kontrollera att du under året har tillräckligt hög skatt för att täcka hela avdraget. För att kunna utnyttja maximalt hus-avdrag måste du komma upp i mer än 50 000 kronor i slutlig skatt under året. För det krävs det normalt en månadsinkomst på 24 000 kronor eller mer.

Källa: Boverket

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår