Sommarblommor med otippat skönhetsvärde

Sommarblommor med otippat skönhetsvärde

Du kanske undrar vilka sommarblommor som är bäst att plantera? Det är en fråga som är omöjlig att besvara eftersom den är så subjektiv. Här ger i alla fall Blomsterfrämjandet några tips på sommarblommor som ofta inte ser så mycket ut i butiken men som blir sagolikt vackra när de får växa till sig och kanske har ett lite otippat skönhetsvärde.

En fantastisk sommarblomma som har allt du kan önska är snötöreln, Euphorbia 'Diamond Frost'. Låt inte namnet lura dig, snötöreln bringar löften om sommar och romantik.

Snötörel Foto: Blomsterfrämjandet/Hörnhems
Snötörel – ser inte mycket ut för världen i plantskolan men blir sommarens favorit. Nästan självlysande på kvällen! Fantastisk växt som blommar hela sommaren och blommar långt in på hösten. Fin som solitär och kanske allra vackrast i en ampel som hängs upp i ett träd.

Snötörel Foto: Blomsterfrämjandet/Annika Christensen
Gyllenlack – otroligt fin vårblomma som fortsätter att blomma hela sommaren. I södra Sverige är den perenn och utvecklas med tiden till en liten buske. Fjärilarna älskar den.

Snötörel Foto: Blomsterfrämjandet/Hörnhems
Femtunga - sällan särskilt säljande i butik, men med tiden utvecklas den till en frodig blå, violett eller vit favorit och många som en gång köpt den fortsätter år efter år.

Snötörel Foto: Blomsterfrämjandet/Mäster Grön
Svartöga - en trevlig klättrare som snabbt fyller ut både på höjden och bredden. Finns numera i många olika färgnyanser och gör sig ypperligt i ampel tillsammans med till exempel hängpelargoner.

Snötörel Foto: Blomsterfrämjandet/Hanna Wendelbo
Nemesia – doftar otroligt gott på kvällen och bin och humlor älskar den. Nemesia Sunsatia 'Blood orange' är ycket tålig och blomrik i alla väder.

Snötörel Foto: Blomsterfrämjandet/Selecta
Hängzonalpelargonsorterna också kallade interspecifika sorter - korsningar mellan zonale- och hängpelargoner, vilket resulterat i sorter som växer fint och breder ut sig, är vind och regntåliga och har enkla blommor som är självrensande.

Sofieromarguerit - en charmig växt med spännande historia och betydligt vildare växtsätt än klassisk buskmarguerit. Dess fantastiska blomrikedom, vackra och starka växtsätt liksom goda övervintringsegenskaper har gjort den mycket uppskattad på Sofiero slott och numera finns den även till försäljning för hemträdgårdar.

 

 Av: Annika Rådlund Källa: Blomsterfrämjandet

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Related articles in Trädgård

Visa alla
Gjuta egna betongkrukor

Gjuta egna betongkrukor

Blandningsfri betong!

Blandningsfri betong!

Blomsterglädje på balkong och terrass

Blomsterglädje på balkong och terrass

Så planterar du rabatter som bina gillar

Så planterar du rabatter som bina gillar

Fem bra tips till grillningen

Fem bra tips till grillningen

Visa alla