AlltomBostad
 

SPA lika populärt hemma som borta

SPA lika populärt hemma som borta

Hösttider är spatider. I helgen invigdeVildmarkshotellet vid Kolmården sitt nya familjeanpassade spa.
Samtidigt, på Hem & Villa-mässan i Stockholm, visades massor av spa-bad och bubbelpooler i montrarna.Vildmarkshotellet, Kolmården.


Utsikt över spa-avdelningen.


Solterrass.


Relaxavdelning.


Upplevelsebad.


Magnus Nilsson,
vd Vildmarkshotellet.

Med mörkret, regnet och kylan kommer längan efter värme och bad. Spa, relax, motion och olika kroppsbehandlingar blir en lyxig krydda i tillvaron .
Vildmarkshotellet har precis slagit upp portarna till sitt nya familje-spa.
- Vi har satsat 50 miljoner på vårt nya spa. Jag tror vi är ganska ensamma i Europa om kombinationen spa-djurpark, säger Vildmarkshotellets vd Magnus Nilsson.
En spa-helg på Vildmarkshotellet ska vara ett äventyr och en upplevelse för hela familjen, vare sig man deltar i de olika aktiviteterna tillsammans eller var för sig.
- Idag när så många föräldrar jobbar mycket känns det tråkigt att behöva lämna bort barnen på helgen för att åka på spa. Barn är nämligen inte välkomna på alla spa-hotell. Men vi erbjuder en familjeupplevelse för hela familjen och vi har behandlingar som passar även barn. Barnen är vår stora målgrupp, säger Magnus Nilsson.
Badavdelningen har egyptiskt tema och erbjuder bubbelpooler, strömpool, barnpool, utomhuspool, vattenfall, bastu, relaxavdelning och behandlingsrum för massage och andra behandlingar. Inomhusaktiviteterna kan kombinera med olika aktiviteter i djurparken. Familjevandringar, yoga i delfinlagunen eller Tigerturen är populära tillval. För barn finns olika barnklubbar, lekrum och bio.
Även om ekonomin i världen är svajig för tillfället och finanskris är ett ord som dominerar på löpsedlarna så ser Åsa Ahlin, försäljnings- och marknadschef på Vildmarkshotellet, positivt på framtiden.
- Upplevelser med familjen är det sista man drar in på. En spa-helg på Kolmården är ett betydligare billigare alternativ än två veckor i Thailand.

Spa-produkter på villamässan

Även våra hem är något vi satsar på. Ju mer tid vi spenderar hemma desto viktigare är det att man trivs med sitt boende. På Hem & Villa-mässan i Stockholm 9-12 oktober presenterades massor av produkter och inspirerande miljöer för hemmet. Montrarna med spa-bad och bubbelpooler "svämmades över" av besökare.
- Vi är med på mässan varje år. Man måste synas för att finnas. Försäljningen av spa-bd går bra och ökar för varje år, säger Danny Coitino på Badvaruhuset.
Kostnaden för ett spa-bad ligger på mellan 50.000 och 300.000 kronor beroende på vilken kvalitet och vilka funktioner man väljer.
- Spa-poolerna är anpassade för utomhusbruk, men de är även lämpliga för exempelvis inglasade verandor. Ska man placera den inomhus krävs ett helkaklat rum, säger Danny Coitino.
Uppvärmningskostnaden beräknas till 200-300 kronor/år beroende på hur mycket man badar. Vissa upplever det som dyrt, medan andra menar att ett hemma-spa ändå är ett billigt nöje. Allt beror på vad man jämför med och vad man är beredd att betala för. Värmande bad lär ha god effekt både på kropp och själ. Men det finns också vissa risker som man bör känna till.
- Har man hjärtproblem bör man inte bada i varmare vatten än 33 grader.
Det finns olika rekommendationer för ofta man ska byta vatten.
- Med våra pooler som exempelvis har bottenrening och autodosering räcker det att byta vatten en gång om året om man gör rent filtret efter varje bad.


Text: Susanne Mattsson. Foto: Susanne Mattsson och Vildmarkshotellet.


Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår