Sprid glädje och gör en insats

Aza

Under hösten finns azalea åter i trädgårdsbutiker och på blomsteravdelningar runtom i Sverige och vi som konsumenter kan se fram emot en fantastisk blomning i våra hem. Genom att köpa azaleor under kampanjveckorna 44 och 45 stödjer vi samtidigt Kronprinsessan Victorias fond.

Se våra utställningar på alltombostad.se

Växter & blommor Växthus & friggebodar

Under hösten är det stora insamlingsveckor till Kronprinsessan Victorias fond. Azaleadrivarna i Sverige tillsammans med Kungliga Blomsterstiftelsen ordnar insamling till fonden och höjdpunkten på insamlandet sker under veckorna 44-45. Azaleor försedda med Victoriafondens sigill är garanterat krukväxter som hjälper till att ge barn och ungdomar med kroniska sjukdomar och olika funktionshinder en meningsfull fritid.

För varje azalea som är försedd med sigillet går 2,- till fonden och det är nu det 11:e året som azaleadrivarna genomför denna kampanj. Totalt samlades det in 153 000,- 2008. Årets kampanj väntas öka eftersom intresset runt Victoria och fonden är större än någonsin.

Azaleans nya skötselråd och de variernade färgerna gör den här skönheten till var mans krukväxt. Emballera den festligt, plantera den i en tuff burk eller njut av den på klassiskt manér. Vanligast är azalean i sin "normala" krukstorlek på 12 - 14 cm men det dyker upp allt fler varianter och modeller. En uppstammad minivariant i en 9 cm kruka är en av de mest populära.

Lämpligt till höstens lila trend kommer nyheten "Flamenco" som nu dansar in i
vardagsrummet. Azalean passar in i vilken miljö som helst, från koja till slott, med inredning från det traditionella till mer trendiga miljöer.

3 enkla kom-ihåg:
- Vattna varje dag i ytterkrukan eller på fatet men inga vattenbad.
- Knoppiga plantor vill ha mer ljus än utslagna exemplar.
- Det behövs ingen näring under tiden azalean blommar.

 

Text: Mumlan Nyhlin. Bilder: Blomsterfrämjandet


 


Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Produkttips

Related articles in Trädgård

Visa alla
Gjuta egna betongkrukor

Gjuta egna betongkrukor

Blandningsfri betong!

Blandningsfri betong!

Blomsterglädje på balkong och terrass

Blomsterglädje på balkong och terrass

Så planterar du rabatter som bina gillar

Så planterar du rabatter som bina gillar

Fem bra tips till grillningen

Fem bra tips till grillningen

Visa alla