AlltomBostad
 

Sushi och Gallery intar köken

Sushi.
Sushi.

Sushi och Gallery heter Marbodals nya kök. Konceptet Gallery har en lekfull lucka som väcker nyfikenhet och visar en glimt av favoritvasen eller mormors tekopp. Sushi vänder upp och ned på allt vad furukänsla betyder för många svenskar.

Se våra utställningar på alltombostad.se:

Diskbänkar & bänkskivor Köksluckor Köksbeslag


Sushi.


Gallery.


Gallery.

Gallery:

Gallery är ett kökskoncept gjort för överskåp. Luckan är av MDF och finns i vitt.
Cirka pris inklusive moms för en lucka i storlek 396 x 700 mm är 960 kr.

Sushi:

Luckan Sushi är gjord av MFC och finns i svart- och vitbets.
Cirka pris inklusive moms för en lucka i storlek 396 x 700 mm är 626 kr.

Ett kök med titthål skulle man kunna beskriva Anna Irinarchos examensarbete från Beckmans, och som går under namnet Gallery.
- Vi föll platt för Annas geniala men samtidigt funktionella idé - ett koncept som på ett enkelt sätt gör köket personligt. Det är en modern och innovativ version av vitrinskåpet där du kan dölja det du vill och samtidigt sätta dina favoriter i rampljuset, säger Björn Block, designchef Marbodal.

Nu har Anna Irinarchos tillsammans med Marbodal finslipat detaljerna och tagit fram ett helt koncept bestående av luckor, integrerad LED- belysning och lekfulla skåpsryggar i klara färger. Luckorna är framtagna till överskåp och de fina kikhålen fungerar även som överdimensionerade handtag. Ryggen inne i skåpet är vändbar och till premiärsäsongen är färgerna Noble Red, Frankie Orange, Albert Green och Bing White framtagna. Alla färgerna ingår som ett kit eftersom tanken är att Gallery ska vara ett flexibelt och personligt kök där det går att byta färg och stil efter humör.
- Det kändes tråkigt att stänga in alla fina saker i skåp där ingen kan se dem. Med Gallery kan man lätt förändra sitt kök efter fest och vardag, högtid och årstid, beroende på vad man väljer att lyfta fram i titthålen, förklarar Anna Irinarchos.

Sushi med furulook

Sushi är ett kök med furukänsla. Det låter motsägelsefullt men beskriver på pricken kökets karaktär. Ett kökskoncept som för tankarna till en blandning av asiatisk minimalism samtidigt som luckorna har en uppdaterad furulook med en struktur som speglar trädets ådring.
Det var under en biltur genom Smålands skogar efter att stormen Gudrun dragit fram som designern Gunilla Allard fann inspiration till luckan Sushi.
- Det låg omkullvälta träd och småflis överallt i skogen, så jag frågade mig - vad kan man göra med allt detta? Jag inspirerades till att göra något av furu, ett svenskt träslag som länge haft ett skamfilat rykte, säger Gunilla Allard.

Efter fyra år har nu Sushi kommit i produktion och är en vidareutveckling av Gunillas grundidé. Kökets uttryck är detsamma men materialval har gjorts med både kundens pris och miljön i åtanke. Sushi är nu i processen att bli Svanenmärkt. Luckan är gjord av MFC och det går att välja mellan svart eller vitbets, eller varför inte kombinera?
- Moderna kök med en naturkänsla, såsom Sushi, är en trend som vi kommer se mer av i framtiden, säger Björn Block, designchef Marbodal.


Foto: Marbodal


Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår